Krásné Březno - V ústecké zoologické zahradě v pátek 17. června proběhla v akce věnovaná dlouhodobě nemocným a handicapovaným dětem, kterou v letošním roce finančně podpořil i Ústecký kraj.

Noc snů. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

„Akce s názvem Noc snů se na základě výzvy holandské Zoo Rotterdam pořádá v evropských zoologických zahradách již od roku 1996. Každým rokem se počet míst zvyšuje, letos se Noc snů konala ve 275 institucích 38 zemí světa," vysvětlila tisková mluvčí Věra Vrabcová.

„Pořádá se vždy první pátek v měsíci červnu, takže i u nás měla proběhnout 3. června, ale deště a bouřky nás přinutily akci o 14 dny posunout. Nejhorší bylo, že ani náhradní termín nevypadal růžově, od rána pršelo, takže jsme s napětím sledovali předpověď hodinu po hodině. Naštěstí se příznivá prognóza vyplnila a zhruba před třetí hodinou se počasí umoudřilo, takže na půl pátou mohli pozvaní dorazit již bez deštníků," popsala horké chvilky Věra Vrabcová.

K hornímu vstupu, kde se konala registrace, předání tašek s dárky, kupónů na občerstvení a přiřazení do skupin s průvodci, dorazilo 284 účastníků, z toho 158 dětí se svým doprovodem, ať již se jednalo o rodinné příslušníky, pedagogické pracovníky či další blízké. „Pravděpodobně vzhledem k počasí se akce zúčastnilo cca o 50 osob méně, než bylo původně přihlášeno," uvedla kolegyně Nikola Roštejnská. „Jednotlivé skupinky s označením zvířátek se vydaly na prohlídku horní částí zoologické zahrady, kterou průvodci doplnili zasvěceným komentářem, umožnili jim krmení vybraných druhů zvířat a návštěvu zázemí, takže děti se podívaly zadními vrátky na žirafy ve výběhu, mohly si nakrmit slony speciálními kuličkami, velbloudy a poníky mrkví a ovečky granulemi," dodala Nikola Roštejnská.

U restaurace Koliba čekal na děti zábavný program animačního teamu DanceMission plný písniček, tance, soutěží a her. Mohly si nechat na obličej namalovat motiv zvířátek, květin či různých oblíbených hrdinů, využít poukaz na občerstvení, pohrát si v dětském koutku pod Kolibou. Poté je zoovláček přepravil k pavilonu šelem a pavilonu exotária, kde si mohly prohlédnout a (pokud měly odvahu) dotknout se tentokrát terarijních zvířat – užovky červené a želviček, nebo dokonce velkých červů rodu Zophobas.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru