Ústí nad Labem - Čtyřicet jedna nových monitorů dechu pro novorozence obdrží čtyři nemocnice v Ústeckém kraji spadající pod Krajskou zdravotní, a. s. Dar v hodnotě 121 770 korun společnost získá od Nadace Křižovatka.

Monitory dechu dostanou nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích a Chomutově. Slavnostní předání daru se v jednotlivých zdravotnických zařízeních uskuteční 21. a 22. června. V ústecké Masarykově nemocnici si monitory dechu převezme v úterý 21. června primář Novorozeneckého oddělení MUDr. Petr Janec, MHA, staniční sestra Dětské kliniky Marie Sahulová a vrchní sestra Oddělení dětské chirurgie Mgr. Bc. Michaela Rothová.

Monitor dechu umístěný v postýlce kontroluje u dětí do věku jednoho roku dýchání a je osvědčenou prevencí proti syndromu náhlého úmrtí u novorozenců a kojenců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru