Vedení města jedná s vlastníky přístavu Vaňov o jeho odkoupení
Ilustrační foto. Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Odvrátit hrozbu kontroverzních projektů v přístavu Vaňov chce vedení města. Jedná s vlastníky areálu o jeho možném odkoupení. Toto území je totiž jedno z mála na břehu Labe, které není v záplavové zóně a nabízí široké možnosti pro rozvojové záměry města.

Již v loňském roce proto primátorka Věra Nechybová a její první náměstek Jiří Madar zahájili jednání s vlastníky a uskutečnili první kroky k získání těchto pozemků do majetku města. Záměr je nyní ve fázi realizace a zpracování odborného posudku a odhadu kupní ceny. Jakmile bude posudek hotov a známa cena, dostane materiál rada a zastupitelstvo města k projednání a vyjádření.

„Věříme, že obyvatelé, hlavně této části města, tento krok přivítají a zastupitelé jej podpoří,“ zdůraznila primátorka Věra Nechybová.

„Již v minulosti byla pro toto území zpracována studie využití a my bychom ji rádi oživili. Je zde možnost vybudovat bydlení u řeky, přístav malých lodí, relaxačně sportovní zónu, kavárny a restaurace, kulturní a další využití. To vše nám umožňuje územní plán. To by měla určit následná studie vypracovaná odborníky,“ doplnil náměstek Jiří Madar.

Jak připomněl, nyní ale je důležité podpořit a schválit koupi areálu. „Tím se vyřeší tolik diskutované překladiště olejů a pak hledejme společně jak areál využít,“ řekl Jiří Madar.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru