Divadlo v Ústí má dvě širší nominace na cenu Thálie 2017
Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem se pyšní dvěma širšími nominacemi na cenu Thálie pro rok 2017. Letos se budou ocenění udělovat po pětadvacáté v historické budově pražského Národního divadla.

„Za mimořádný jevištní výkon v roli Hraběnky Karolíny z Dubna v muzikálu Casanova byla zařazena do širší nominace Dita Hořínková. Za mimořádný jevištní výkon v roli Prince Su-Čonga v operetě Země úsměvů byl oceněn za pozoruhodný výkon a zařazen do širší nominace na CENU THÁLIE 2017 Martin Šrejma,“ uvedla v tiskové zprávě Alena Vaicová, tajemnice divadla.

V průběhu ceremoniálu 24. března, který bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na programu ČT1, bude vyhlášeno 15 laureátů. Výroční Ceny Thálie se udělují ve 4 kategoriích – v činohře, v opeře, v baletu (a jiných tanečně-dramatických žánrech) a v muzikálu a operetě (a jiných hudebně-dramatických žánrech). Za mimořádné jevištní výkony v inscenacích, které vznikly v České republice, jejichž premiéra nebo obnovená premiéra se uskutečnila na české scéně v období od 1. prosince předminulého roku do 30. listopadu roku minulého, tedy roku, za který se ceny udělují. V každé kategorii se oceňují zvlášť ženské a mužské výkony, které posuzují oborové odborné poroty. Na výroční Cenu Thálie mohou aspirovat i zahraniční umělci a účinkující v českých divadlech. Odborné poroty rozhodují o takzvaných širších nominacích (v činohře jich může být až 14 /7+7/, v ostatních kategoriích až 10 /5+5/) a o takzvaně užších ("finálových") nominacích. Do finále postupují v každé kategorii 3 umělkyně a 3 umělci. Užší nominace zahrnují celkem 24 umělců. (Širší nominace pak dalších 44 umělců.) Předsedkyní činoherní poroty je Jana Paterová, operní porotu vede Zbyněk Brabec, taneční předsedá Roman Vašek a muzikálově-operetní sbor odborníků řídí Zdeněk Barták.

1202 dita

Na snímku nominovaná Dita Hořínková, Jaromír Adamec a Tomáš Christian Brázda. Foto Petr Berounský

1202 martin

Na snímku nominovaný Martin Šrejma a Tereza Mátlová. Foto Petr Berounský

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru