Krásné Březno - Ústecká zoologická zahrada bude v sobotu 21. května opět patřit skautům. V zahradě proběhne již 12. ročník akce Po liščí stopě, která se s ústeckou zoo pojí od roku 2007.

Akce Po liščí stopě. Ilustrační foto: Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Pořádající organizací je Junák – svaz skautů a skautek ČR, středisko Ústí nad Labem, kdy se její členové postarají nejen o obsluhu 14 stanovišť a o program pro své kamarády z ostatních středisek ČR, ale i o všechny dětské návštěvníky, kteří v tento den do zoo zavítají. „Na jednotlivých stanovištích se děti mohou zapojit do her, soutěží, poznávaček a různých dovedností, které jsou běžnou náplní skautských schůzek a celého dění. Není třeba dodávat, že tyto aktivity se úzce dotýkají vztahu k přírodě, úctě ke všemu živému, pěstování zdravého ducha i zdravého těla," uvedla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová.

„Soutěžit bude možné již od 10.00 hodin, přičemž start (a tedy i vyzvednutí soutěžního tiketu) je letos připraven u spodního i horního vchodu do zoo. Soutěžní stezka je rozmístěna po celém areálu zoologické zahrady. Na stanovištích lze úkoly plnit zhruba do 15.00 hodin, aby si děti mohly nejpozději v 16.00 hodin vyzvednout zaslouženou odměnu v podobě sladkostí či upomínkových předmětů se zvířecí tématikou a dalších materiálů, ale pozor, pouze u spodního vchodu," vysvětlila Nikola Roštejnská z ústecké zoo.

Návštěvu zahrady zpříjemní i předváděcí akce se zvířaty, které probíhají v průběhu celého dne, jako je např. krmení tuleňů, orangutanů či surikat, medový strom pro malajské medvědy, cvičení slonů a další. V provozu bude i oblíbený Zoovláček, který přepravuje návštěvníky do horní části zoo a jehož jízdu si užívají především děti. Při procházce zoologickou zahradou najdou děti spoustu zábavy na dětských hřištích a v různých koutcích, dospělí mohou tato místa využít k zastavení a odpočinku. V celé zoo jsou u řady expozic interaktivní vzdělávací prvky, na kterých se malí i velcí návštěvníci dozvědí řadu zajímavých informací. Občerstvení naleznou ve všech částech zoologické zahrady – dole je k dispozici občerstvení Savanka či restaurace Savana, uprostřed areálu poblíž pavilonu exotária je prodejna Pueblo a v horní části zoo najdou restauraci Koliba a cukrárnu U geparda. Při odchodu si na památku mohou zakoupit některý ze suvenýrů z široké nabídky v prodejně Sepilok, která se nachází poblíž spodního vchodu. Na všech WC jsou k dispozici přebalovací koutky pro maminky s malými dětmi, pro které je zoo častým cílem návštěv.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru