Vaňov – Na tři nové informativní radary narazí od konce minulého týdne řidiči jedoucí po silnici I/30 protínající Pražskou ulici ve Vaňově. Jejich cílem je zklidnit silniční provoz v dané lokalitě.

V případě výraznějšího překročení nejvyšší povolené rychlosti se na světelné tabuli radaru rozsvítí červený nápis: ZPOMAL! Foto: Petr Sochůrek

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že měřiče rychlosti dělníci instalovali podél silnice v pátek 13. května. „Radary by měly přispět ke zvýšení bezpečnosti provozu, který je v dané lokalitě nadměrně hustý," dodala mluvčí.

Jan Pechout z ústeckého BESIP teamu doplnil, že informativní radary jsou pro projíždějící řidiče jakousi psychologickou brzdou. „Na silnici I/30 z Ústí do Lovosic před Vaňovem přijíždí řidiči z neobydlené zóny do obydlené. Informativní radar jim ukáže jejich aktuální rychlost, kdy v případě jejího překročení je upozorní, že mají sundat nohu z plynu. Navíc v minulosti byla v neobydlené zóně povolena nejvyšší rychlost na 70 km/h. Řada řidičů jezdí ještě dnes postaru a neuvědomují si, že by měli jet nanejvýše padesátkou," dodal dopravní expert.

Informativní radar upozorňuje řidiče na jeho aktuální rychlost. Foto: Petr Sochůrek

Během fotoreportáže on-line deníku E-Ústí.cz většina řidičů nejvyšší povolenou rychlost v obci dodržovala.
Foto: Petr Sochůrek

Podle informativního radaru si řidiči při vjezdu do Vaňova nejvyšší povolenou rychlost hlídali. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru