Ústí nad Labem – Pálení Čarodějnic či Filipojakubská noc je starý dodnes živý lidový zvyk, který připadá na večer a noc posledního dubnového dne. Ani letos tomu nebude jinak, na řadě míst na Ústecku tak vzplanou desítky ohňů, aby lidé přivítali příchozí jaro.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek


Přehled pálení Čarodějnic na Ústecku:


Centrum Ústí nad Labem:
Pálení čarodějnic v Ústeckém podzemí od 16.00 hodin - (Stavění májky, módní přehlídka čarodějnic, Čarodějnické míchané koktejly pro děti i dospělé, večerní ohnivá show, soutěž o řidičák pro čarodějnice, přehlídka dopravních prostředků čarodějnic). Vstup 50 Kč /v ceně špekáček + limonáda nebo pivo/, V stup v čarodějnickém zdarma

Severní Terasa:
Pálení čarodějnic aneb Víno na Laguně, 14.00 hodin až 22.00 hodin ¬ (Spuštěním fontán, turnaj v plážovém volejbalu, kolotoče, ohňostroj).

Střekov:
Střekovský slet čarodějnic na hřišti v Truhlářově ulici od 16.00 do 19.00 hodin -(Svařák, víno, drobné slané mlsky a další drobnosti. Hlavní soutěž „Hod koštětem do dálky").

Svádov:
Pálení čarodějnic s vatrou naproti restaurace „U Koruny", záhájení v odpoledních hodinách – (k pití, jídlu, poslechu i tanci zahraje B – Band Martina Rychtaříka).

Malečov:
Pálení čarodějnic na návsi od 16.00 hodin – (Stavění májky, opékání buřtů, příprava lektvarů, grilování)

Velké Březno:
Slet na hřišti TJ Spartak Valtířov od 18.00 hodin – (Opékání buřtů, volba Miss Čarodějnice, soutěže)

Povrly:
Čarodějnice na koupališti od 17.00 hodin – (Opékání buřtů, soutěž o nejošklivější čarodějnici a čaroděje)

Koštov:
Pálení čarodějnic na louce nad Koštovem od 17.00 hodin(Zapálení vatry, opékaní buřtů, ohňostroj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru