Ústí nad Labem -Sportovní hala Sportcentrum Sluneta na Klíši se poslední březnový den stala dějištěm jedné z nejvýznamnějších charitativních módních show letošního roku v Ústí nad Labem. V rámci 11.ročníku tam Lenka Kocmanová Taussigová uspořádala akci pod názvem Krása pomáhá dětem, a to pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Charitativní přehlídka nakonec vynesla tři šeky v celkové hodnotě 450 tisíc korun.

Krása i letos pomohla nemocným dětem. Foto: Jan Vraný

Návštěvníky sportovní haly Sluneta, kde se letos poprvé akce uskutečnila, čekal pravdu zajímavý program. K vidění byla módní přehlídka, ve které vystoupily přední české modelky, ale také sportovci a zazpívat do Ústí nad Labem přijela i populární zpěvačka Dasha. Nechyběla ani kapela Hamleti a celým večerem provázel moderátor Aleš Háma.

I letos došlo na slibované překvapení. Tím bylo vystoupení modelek, které předvedly "pracovní" oděvy zdravotních sestřiček od prvopočátku poslání této profese. Na přehlídkovém molu se tak prezentovaly "šaty" od jeptišek až po současné "kostýmky" zdravotnického personálu nemocnic. Redakce zpravodajského serveru e-usti.cz byla jedním z hlavních mediálních partnerů charitativní akce. I díky naší soutěži o vstupenky tak na módní show přišli zdarma vylosovaní naši čtenáři.

Na přehlídkovém molu se postupně střídaly zajímavé nejen sportovní, ale doslova i extravagantní modely s doplňky a závěr pak patřil společenským a svatebním šatům, které přivezla majitelka Svatebního salonu Delta Most Petra Vyoralová s heslem: Luxus, který si můžete dovolit.

Předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s. Ing. Jiří Novák uvedl, že letos díky štědrým sponzorům putují získané finance nejen na dětskou kliniku ústecké Masarykovy nemocnice, ale také na dětské oddělení nemocnice v Teplicích.

Za jedenáct let konání populární charitativní módní přehlídky „Krása pomáhá dětem" se organizátorce Lence Kocmanové Taussigové podařilo vybrat již 3,5 milionu korun. „Akci ve prospěch dětí hospitalizovaných v nemocnici jsem se rozhodla realizovat téměř dva roky po soutěži krásy. Neustále jsem se sama po České republice zúčastňovala charitativních projektů a v Ústí nad Labem se žádná módní charitativní přehlídka nekonala. Každý rok mám radost z toho, že se mi podařilo někomu pomoci," dodala Lenka Kocmanová Taussigová.

Slavnostní předávání šeků. Kromě generální partnerů akci "Krása pomáhá dětem" finančně podpořilo statutární město Ústí nad Labem. Na snímku vpravo (v červených šatech) primátorka Ing. Věra Nechybová. Foto: Petr Berounský

Do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., jakožto tradičnímu příjemci daru, putuje částka 350 tisíc Kč, na které se nadace ČEZ podílela částkou 150 tisíc Kč. „Za získané peníze pořídíme přístroj „CoughtAssist". Jedná se o takzvaného kašlacího asistenta pro malé pacienty. Přístroj důkladně odstraňuje sekret z dýchacích cest u dětí, které nedokáží efektivně vykašlávat. Za zbylé peníze dovybavíme dětský pavilon, jehož část prošla v loňském roce rekonstrukcí," doplnil ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Josef Liehne.

Dětské oddělení teplické nemocnice získalo šek na sto tisíc korun. „Finanční prostředky využijeme na dovybavení dvou pokojů pro dětské pacienty s doprovodem a novorozeneckou stanici intermediární péče. Díky podpoře z projektu „Krása pomáhá dětem" bude stonání pro nejmenší pacienty v teplické nemocnici o něco příjemnější," řekl ředitel zdravotní péče Nemocnice Teplice, o. z. MUDr. Tomáš Hrubý.

Závěrem čtvrteční akce poděkoval generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. Ing. Petr Fiala organizátorce akce „Krása pomáhá dětem" Ing. Lence Kocmanové Taussigové a modelkám za podporu dětských oddělení. „Krása pomáhá dětem" je největší charitativní akcí, která již po jedenácté přináší dary dětským oddělením. Modelky letos měly možnost vidět dětský pavilon po první etapě rekonstrukce, která proběhla v druhé polovině loňského roku. Navštívily nový dětský stacionářem a zavítaly i na novorozenecké oddělení," řekl Ing. Petr Fiala.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru