Česko si znovu zvolilo Miloše Zemana za prezidenta. Takhle hlasovalo Ústecko
Prezident ČR Miloš Zeman. Foto: hrad.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Miloš Zeman bude znovu prezidentem České republiky. V druhém kole prezidentských voleb porazil Jiřího Drahoše.

Miloš Zeman získal 51,4 procenta hlasů. Jiří Drahoš skončil se ziskem 48,6 procenta hlasů. Jde o stav při sečtení 99,9 procenta hlasů a pořadí se již nezmění.

Na Ústecku Zeman zvítězil ještě přesvědčivěji se ziskem 58,4%. Drahošovi lidé dali 41,59 procenta hlasů. Volební účast na Ústecku dosáhla 58,01%. Pro srovnání – celorepublikově se do volebních místností dostavilo 66,6% oprávněných voličů.

Prezident se ujme úřadu složením slibu do rukou předsedy Senátu Milana Štěcha na začátku března. Prezidentovo funkční období trvá pět let. Vzdát se svého úřadu může též do rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru