Ústí nad Labem - V průběhu celého roku 2018 si v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem budou připomínat letošní významná výročí. První akce již proběhly. Do konce března má kdokoliv možnost zapojit se ve vědecké části knihovny do vědomostní soutěže.

PR manažer knihovny Jan Černecký uvedl, že dnes ve středu 24. ledna proběhne přednáška Aleše Brožka o státní vlajce ČR, který byl v roce 1992 členem Podvýboru pro heraldiku a vexilologii a podílel se na přípravě zákona o státních symbolech České republiky. „Všechny uspořádané akce připomenou významná historická výročí událostí, které zásadním způsobem ovlivnily vývoj naší země. Kromě vzniku samostatné České republiky před 25 lety to letos bude 50 let od intervence vojsk Varšavské smlouvy a 100 let od vzniku Československa,“ doplnil PR manažer.

V průběhu celého roku 2018 budou v různých odděleních knihovny probíhat menší i větší akce, jimiž si návštěvníci budou moci tyto události připomenout. „Na začátku roku jsme spustili vědomostní soutěž pod názvem Sametový rozvod aneb jak jsme se v roce 1993 přetrhli. Soutěžní zadání spolu s kartami na odpovědi je až do konce března k dispozici návštěvníkům vědecké části knihovny v ulici Velká Hradební 45, soutěžit však lze i z pohodlí domova prostřednictvím elektronické verze kvízu, jenž se nachází na webových stránkách knihovny. Na začátku dubna budou z úspěšných řešitelů vylosováni tři, kteří obdrží hodnotné knižní ceny,“ dodal Jan Černecký.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru