Střekov - Činoherní studio města Ústí nad Labem se letos poprvé oficiálně stává součástí mezinárodního projektu Noc divadel, který v České republice od roku 2013 pořádá Divadelní institut. Projekt má potenciál zviditelnit nejen jednotlivé divadelní scény, ale i české divadlo jako takové v povědomí diváků.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Noc divadel odstartujeme 21. listopadu v Činoherním studiu pohádkou Lakomá Barka v režii Jana Jankovského a Kryštofa Rímského. Poté se otevřou chodby a zákulisí divadla. Divadlem provede historik Martin Krsek. Vrcholem večera bude derniéra monodramatu Matúše Bukovčana – Spiknutí aneb Život je čudo. Ovšem tím ještě nekončíme – přesouváme se do foyer, kde proběhne scénické čtení připravované inscenace v režii Jana Jankovského. A pak už je to jen na vás ... Přijďte s námi strávit noc a objevit vaše oblíbené divadlo i v jiné perspektivě!

15.30
Otevření divadla – hudební produkce dua Uschi

16: 00
Lakomá Barka
Kryštof Rímský, Jan Jankovský
Příběh, ve kterém lakomá Barka nepřestane lakotit, ukradené prase netlačí učitele v žaludku a důstojný pán nenajde důstojnost, nepostrádá Werichův nezaměnitelný humor. Pohádka o lakomství a lidské závisti svým přesahem osloví děti i dospělé diváky. V tomto „rakvičkovém divadle" zvládnou dva herci kromě role vypravěčů zahrát až deset různých postav. Představení vhodné zejména pro nejmenší děti se odehraje na divadelní zkušebně ve třetím patře Činoherního studia.
35 minut / vstupné minimálně 10 Kč
Po představení následuje divadelní workshop na téma „ Pohádky Jana Wericha" pod vedením Štěpána Jiráka.

17: 30
Komentovaná prohlídka divadla
Projděte se místy, kam běžná divákova noha jen tak nevkročí. Komentuje a provází Martin Krsek.

19: 00
Spiknutí aneb Život je čudo
Matúš Bukovčan, Filip Nuckolls
Hrají: Matúš Bukovčan
Tragikomický příběh vdovce v "nejlepších" letech, který je neustále ohrožen vyhazovem z práce. Navíc hlavní a jediný hrdina je Slovák, který se v Čechách rozhodl živit divadlem. A ještě k tomu navíc žije uprostřed velkoměsta, obklopen místo zelení betonem, nad sebou plno pater cizích lidí, pod sebou plno pater cizích lidí.
60 minut / divadelní sál / vstupné 140 Kč, 99 Kč

20: 30
Martin McDonagh: Lebka z Connemary
Scénické čtení jedné z připravovaných inscenací v režii Jana Jankovského.
Černočerná komedie s detektivní zápletkou. Hrob je vykopán, aby odhalil stará tajemství, a znovu začíná jít o život. Hra bude v ČS uvedena v sezóně 2016/2017.
Hrají: Kryštof Rímský, Lukáš Černoch, Václav Hanzl
120 minut s pauzou / foyer / zdarma

23:00 Hudební produkce – kapela Lidoví léčitelé.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru