Ústecký kraj - Rozlučte se s prázdninami účastí ne některé z kulturních, hudebních, sportovních či jiných akcí. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších a to nejen z našeho kraje.

 

MOST: Autodrom – CZECH TRUCK PRIX

Pátek 28. srpna až neděle 30. srpna

Tento víkend se opět po roce vrací na mostecký Autodrom divácky atraktivní a oblíbené evropské závody tahačů Czech Truck Prix 2015. Víkend od pátku 28 do neděle 30. srpna bude svátkem pro všechny vyznavače těžkých strojů, neopakovatelné atmosféry a napínavého závodního klání, které nikde jinde v České republice neuvidíte. V letošním roce se závod jede pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, Oldřicha Bubeníčka. Osmnáct nadupaných kamionů FIA Truck na vás čeká na autodromu v Mostě. Představí se zde nejen loňský mistr Evropy tahačů Maďar Norbert Kiss s MANem, který taktéž letos před Mostem vede pořadí evropského šampionátu, ale také druhý Adam Lacko s Buggyrou, které se v loňském roce velmi dařilo a ráda by určitě zopakovala vítězství nejen Adama Lacka, ale také Davida Vršeckého, který s druhou Buggyrou zatím ztrácí na třetího Němce Hahna s MANem 27 bodů, což není málo, ale rozhodně ne mnoho, aby se na třetí místo nemohl David Vršecký posunout, jistě mu přijdete zafandit! V průběhu víkendu se na Autodromu můžete těšit i na mnoho doprovodných programů, doprovodných závodů, například Renault Clio Cup Central Europe, kde by chtěl vyhrát Tomáš Pekař, Kia Lotos Cup, kde není nouze o krkolomné havárie, či Porsche GT3 Cup Central Europe Challenge pro vozy světoznámé značky s především polským závodním polem. Bohatý program pak doplní exhibiční jízdy GP2 monopostu Veroniky Ciché. Letos poprvé na závodech proběhne také dražba. Závodní jezdci Mistrovství Evropy budou podepisovat v průběhu víkendu FUN triko z nové kolekce Autodromu Most, která budou k zakoupení ve vlastních merchandising stáncích. Toto jediné triko, podepsané mnoha jmény, bude vydraženo v neděli, mezi 14 a 15 hodinou u stupně vítězů. Tato ojedinělá šance v rámci Czech Truck Prix se bude konat vůbec poprvé, s nápadem přišlo vedení Autodromu Most a výtěžek z dražby podepsaného trička poputuje do Dětského domova Most.

MOST: Hipodrom – Velká letní cena

Sobota 29. srpna

Tuto sobotu čeká všechny příznivce dostihového sportu na mosteckém Hipodromu další dostihový den, tentokrát Velká letní cena Ústeckého kraje. Připraveno je sedm kvalitně obsazených dostihů a k tomu navíc od 15.30 dostih poníků. A děti se v našem areálu také zabaví, máme pro ně připravenou soutěž v malování nebo si můžou zajezdit na koních. Začátek dostihového dne je v sobotu 29. srpna od 13 hodin, kyvadlová doprava je zajištěna.

MOST: Hrad Hněvín – Večer netopýrů

Neděle 30. srpna od 15.30 hodin

Zábavné odpoledne plné netopýrů, pořádané v areálu hradu Hněvín. Můžete malovat, vyrobit budku pro netopýry nebo projít stezku odvahy. Podívat se můžete také do hradní věže, vše zdarma. Určitě přijďte v masce netopýra, tak si to ještě lépe užijete.

MOST: Koupaliště Ressl - Enduro Rally Most

Sobota 29. srpna od 11 hodin a neděle 30. srpna od 8 hodin

Mostecký závod, určený všestranným cyklistům, jimž nejsou cizí kombinace sjezdu, maratonu a crosscountry, bude opět přichystán na třech kopcích v bezprostřední blízkosti centra Mostu. Letos to ale bude trochu jiné. Zajímavé novinky budou na trati, která by letos měla být podstatně náročnější. Vyšší náročnost ale na druhé straně kompenzuje další novinka - rozdělení startovního pole na kategorie Race a Hobby, přičemž „hobíci" nemusí absolvovat nejnáročnější rychlostní zkoušku. Pro koho vlastně enduro závody jsou: Princip závodu spočívá v měřených úsecích, jejichž čas se v cíli sečte, vyhrává ten, kdo bude mít výsledný čas nejnižší. Závodníci startují individuálně v určených intervalech, a mezi měřenými úseky musí povinně přejet po určené trase, zde ale mají dostatek času k odpočinku, občerstvení, příp. údržbě kola. Omezeni jsou pouze celkovým časovým limitem. V praxi to vypadá tak, že přejezdy většinou absolvují pohodovým tempem společně ve skupinkách, což má proti běžným závodům své kouzlo. Zázemí a start závodu bude opět v areálu Koupaliště Ressl, k dispozici je zde minigolf, petanque, tenisový kurt. Trasa závodu bude vyznačena v sobotu 29. srpna do 11 hodin sprejem a páskami. Celková délka bude 30 km, z nichž 12 km budou tvořit měřené úseky. V sobotu od 11 hodin je oficiální trénink, do večera do 20 hodin bude probíhat prezentace, ta pokračuje v neděli od 8 hodin a start závodu je pak v 10 hodin, v 15 hodin budou vyhlášeny výsledky. Více informací je možné najít na stránkách pořadatele www.klmost.cz, online přihlášku na stránkách www.enduroserie.cz.

MOST: Benedikt – Pohádkování

Pátek 28. srpna od 17 hodin

Divadlo a soutěžení pro celou rodinu včetně opékání vuřtů na ohni vás zve Kasandra a skupina komunitního plánu města Mostu

MOST: Státní zámek Jezeří – Habsburkové na Vídeňském kongresu

Neděle 30. srpna 2015 od 15 hodin

Další ze série koncertů na tomto zámku, tentokrát zazní Sonáty pro invenční lesní roh, hudba Ignáze Moschelese, Ferdinanda Danzi a Johanna Nepomuka Hummela.

LITVÍNOV: Rybochovné zařízení Pavel – 5. Rybí slavnost

Sobota 29. srpna od 9 do 10 hodin

Rybochovné zařízení Pavel v Litvínově se připravuje na velkou slavnost. Již tuto sobotu, tedy 29. srpna od 9 do 18 hodin se tam totiž uskuteční 5. Rybí slavnosti, které pořádá místní organizace Českého rybářského svazu v Mostě. Letos přislíbil na naší akci účast i nejslavnější český rybář Jakub Vágner, kterého znají snad všechny děti i když nechytají ryby. Letošní ročník je v pořadí už pátý a letos navíc spojený i se 70. výročím vzniku místní organizace. V programu a atrakcích je cíleno především na děti, aby viděly ryby a rybaření, ale celkově se jedná o akci, která má přiblížit rybaření a této rybářské organizace všem lidem. Na slavnosti bude možné vidět různé druhy našich sladkovodních ryb v kádích i akváriích. Děti si mohou vyzkoušet nahodit rybářským prutem, nebo se pokusit ulovit rybu sami v našem rybníce, to vše za dozoru a pomoci zkušených rybářů. Pro děti je také připraveno několik soutěží o drobnosti a sladkosti. Na místě bude prodej uzených, pečených a živých ryb. Například takzvané rybí škvarky, po kterých se loni jen zaprášilo, proto jich bude připraveno více. Na místě bude i zastřešené posezení s živou hudbou. Krom ryb si můžete dát klobásu, pivo, víno, kávu a další dobroty běžné na podobných společenských akcích. Vstupné je jako každý rok dobrovolné. Akce se koná na okraji města Litvínov, hned vedle litvínovského hřbitova. Pokud se návštěvníci rozhodnou přijet autem, tak před hřbitovem je velké parkoviště. Dále sem jede z litvínovského nádraží linkový autobus. Časy odjezdu jsou 8.36, 10.36, 12.36, 14.36 a 16.36 hodin.

MOSTECKO: KLÍNY – Sport areál Klíny - KRUŠNOBOREC

Sobota 29. srpna od 8 hodin

MTB Maraton Krušnoborec startuje v sobotu 29. srpna ve Sport areálu Klíny v Krušných horách. Na trati závodníky čeká 44 km s převýšením 1695 metrů. Prezentace od 8,00 hodin ve sportovním areálu. Přihlášky na www.krusnoborec.webnode.cz. Zveme Vás na tradiční závod v MTB maratonu v okolí Sport areálu Klíny. Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

MOSTECKO: LUŽICE – Augustýnská pouť

Pátek 28. srpna od 17 hodin a sobota 29. srpna od 10 hodin

Tradiční Augustýnská pouť rozšířená o rockový pátek, kde uslyšíte mostecké kapely Anita, Story Time, Sandra a její velbloudi, Cumbal a ústeckou Starou školu. Samotná pouť bude probíhat v sobotu, začne fotbalovým turnajem, pokračovat bude Hravým dopolednem pro děti s DJ Milanem, potom se budou krmit rybičky, budete se moci svézt kočárem nebo na koních, zahrát si stolní fotbal nebo vyzkoušet simulátor F1, můžete si zacvičit Zumbu, podívat se na hasičskou techniku, do keramické dílny Jany Duškové, odpoledne zahraje Plechovanka, DJ Milan a Kamufláž na závěr bude ohňostroj. Po celý budou probíhat různé pouťové atrakce, stánkový prodej, občerstvení, cukrovinky, zmrzlina, balónky a malování na obličej.

MOSTECKO: BRAŇANY – Selský dvůr Braňany – Vodnické hraní

Neděle 30. srpna od 12 hodin

Velká prázdninová akce pro děti od čtyř let, výroba kostýmů vodní víly a vodníčci, kreativní hraní a vyrábění, opékání buřtíků, soutěže, jízda na ponících a jiné skotačiny. A čeká vás také hledání hastrmanova pokladu.

KADAŇ: Císařský den

Sobota 29. srpna od 10 hodin

„Císařský den" je tradiční historická slavnost, která se koná koncem srpna v Kadani. V letošním roce se jedná již o 23. ročník. Touto akcí si připomínáme významnou událost, kdy v roce 1367 navštívil město Kadaň římský císař a český král Karel IV. Po celý den budou diváci na několika scénách rozmístěných po historickém centru města sledovat vystoupení hudebníků, tanečníků, kejklířů nebo ukázky práva útrpného. Atmosféru celé akce podtrhne rytířské ležení, jehož centrem bude stylově vybavený rytířský stan, středověká lazebna či katovna, ve které nebude chybět kláda a natahovací žebřík. Hladoví a žízniví návštěvníci ukojí své potřeby ve středověké taverně nebo orientální čajovně. Pro malé i velké budou připraveny středověké hry a soutěže. Více na http://www.mesto-kadan.eu/prispevek/442/cisarsky-den---2982015

LOUNY: Pivní slavnosti

Sobota 29. srpna od 12 hodin

Druhý ročník pivních slavností, které proběhnou na Mírovém náměstí v Lounech. Opět budete mít možnost ochutnat z velkého výběru klasických i speciálních piv. Slavností se zúčastní 6 pivovarů. Čekají na vás soutěže, kapela Country Carolina, Helingonkáři, kapela Vivar, Divadlo M s muzikálem Písničky ze Staré Prahy, Elán Revival a pro děti pohádky a Matyho škola her a tance. Slavnosti se odehrají na dvou scénách plných bohatého programu pro všechny věkové kategorie. Celým dnem bude provázet moderátor Petr Říbal.

LOUNSKO: VROUTEK – Rock for Churchill – open air festival

Pátek 28. srpna od 12.40 a sobota 29. srpna od 11 hodin

Festival Rock for Churchill se zrodil v roce 2000 jako benefiční akce na podporu Kostela sv. Jakuba Velkého, jehož kořeny sahají až do první poloviny 13. století. První tři roky se jednalo o jednodenní festival, kde vystupovaly převážně regionální kapely. V roce 2004 se festival rozšířil na dva dny a my jsme si troufli přivézt velká jména české scény v čele s populárními J.A.R. Během posledních několika let se Rock for Churchill svou pestrou dramaturgií a jedinečnou atmosférou zařadil mezi přední desítku domácích hudebních festivalů. I když si rock stále ještě pořád trůní na čestném místě v názvu festivalu, nenechte se zmást. Na dvou pódiích si tu podávají ruce rock, taneční muzika, pop, reggae, ska, hiphop a další hudební styly. Pokud máte rádi pohodovou festivalovou atmosféru a rádi si dopřejete porci skvělé muziky, které se mainstreamová rádia vyhýbají, je to akce právě pro vás. Festival se koná od roku 2000 na stále stejném místě – v malebném přírodním areálu Myslivna v severočeském městečku Vroutek. Žádné letiště, žádné tovární haly, ale stromy, louka a místní potok. Na co se můžete těšit letos? Třeba na kapely Royal Republic, Tata Bojs, Horkýže Slíže, Mydy Rabycad, Archive, United Flavour, N.O.H.A, Pipes and Pints, Selah Sue, Wohnout a další. Program na www.rfch.cz.

TEPLICE: Barbora – Barbora Fest

Sobota 29. srpna od 10 hodin

Na Jezeře Barbora u Teplic se chystá na poslední srpnovou sobotu, tedy 29. srpna, festival Barbora Fest. Hlavní program festivalu začíná v 10 hodin. A na koho se můžete těšit? Budou hrát kapely Hello Officer!, Hot Pants, Faces are Fiction, Smrtislav, Jaksi Taksi, ZakázanÝ Ovoce, Lipo, DJ Wich & LA4 , DJ Nobodylisten, DJ Australan, DJ Fonzí. Vstupenka přijde na místě na 250 korun, v předprodeji (HPM BIKESHOP v Alejní ulici naproti Bille v Teplicích, na Barboře v Jacht Klubu, Luna Club Teplice, OC Olympia Teplice,OC Central Most) stojí 199 korun. Auto můžete zaparkovat u Jezera Barbora za padesátikorunu. Pokud chcete na místě přenocovat, připravte si ještě stokorunu na kemp, který bude otevřený už od pátku. V pátek proběhně menší akustický program v pergole v Jacht klubu, hospoda bude pro tento večer otevřena. Těšit se taktéž můžete na grilování spousty dobrot. V sobotu v noci bude otevřený BeachBar, který se připraví na volejbalových kurtech na hlavním vstupu, kde proběhne afterparty. K dispozici budou drinky v akci. Na akci bude k dispozici beach volejbalový kurt, Relax Club Teplice připraví sportovní program a pokud bude hezky, uskuteční se plavecká štafeta.

TEPLICE – Dům kultury Teplice - Grand prix Teplice 2015

Neděle 30. srpna od 11 hodin

12. ročník otevřené soutěže ve standardních a latinsko-amerických tancích. Pořádá TK STYL DANCE Teplice a Dům kultury Teplice. Vstupné od 11:00 80,- Kč. Vstupné od 18:00 120,- Kč
Zvýhodněné celodenní vstupné pro dopolední i odpolední program 150,- Kč. Místo konání: Estrádní sál Domu kultury Teplice od 11.00 a od 18.00

TEPLICKO: DUCHCOV – Pochod Giacoma Casanovy

Čtvrtek 27. srpna od 12 hodin až neděle 30. srpna do 14 hodin

Pochod Giacoma Casanovy, který se koná od čtvrtka 27.8.2015 do neděle 30.8.2015 v prostorách ZŠ J. Pešaty ve Smetanově ulici v Duchcově, je významným etapovým turistickým pochodem v oblasti Krušných hor a Českého středohoří. Na všechny dny pochodu je připravena základní trasa o délce 7 km, která vede od ZŠ přes centrum města se zámkem na Liptickou vyhlídku, ze které je nádherný výhled na České středohoří a Krušné hory. Dále projdeme po již zrekonstruovaných výsypkách, kde již není poznat, že se zde těžilo. Dále půjdeme okolo koupaliště a můžeme se zde podívat na bílé klokany, kteří zde žijí. Dojdeme k rybníku Leontýna a přes atletický areál k ZŠ. V pátek vedou trasy od 12 km do 34 km směrem na České středohoří. Projdeme přes Kostomlaty pod Milešovkou, Sukoslav, Milešovku a Lovoš do Lovosic. V sobotu, hlavní den pochodu, vedou trasy od 9 km do 60 km do Krušných hor. V 8,00 hodin je od ZŠ zajištěn zvláštní autobus na Dlouhou Louku, odkud mohou ti turisté, kteří nechtějí stoupat již pouze jít po rovině a klesat dolů do cíle. V neděli je připravena 16km a 30 km trasa okolím Duchcova a Oseka. Cíl je do 14,00 hodin.

TEPLICKO: DUBÍ – Dubské slavnosti

Pátek 28. srpna od 17 hodin až neděle 30. srpna

Tradiční slavnosti, které v pátek v 17 hodin zahájí slavnostní fanfáry, pokračují koncertem Jitky Zelenkové, V sobotu začínají v 10 hodin programem pro děti, dále pokračují maratonem koncertů až do závěrečného ohňostroje ve 22.30. Neděle bude ve znamení V. ročníku soutěže historických vozidel O pohár starosty města Dubí a následují další koncerty až do podvečerních hodin. Více na www.mkzdubi.cz.

ÚSTÍ NAD LABEM: ústecké Letní kino - Labské léto – Radiofest pro celou rodinu

Sobota 29. srpna od 12.30 hodin

Hudební festival v letním kině Ústí nad Labem. Těšit se můžete na kapelu Nebe, písničkáře Petra Lüftnera, Helenu Vondráčkovou, kapely No Name, Mig 21, Divokej Bill. Na závěr bude ohňostroj.

LITOMĚŘICE: Dům kultury v Litoměřicích – Folkové atrium

Sobota 29. srpna od 15 hodin

Přijďte si užít rodinnou pohodu do Atria. Vezměte partnera, partnerku, děti, deku, dobrou náladu, rozezvučte hlasivky a ve folkovém duchu nasávejte pohodu nabitého programu. Těšit se můžete na kapely Fešáci, Zrní, Pavla Dobeše, Epy de Mye, Claymore a další.

LITOMĚŘICKO: LIBOCHOVICE – zámek - Hradozámecká noc - Strašidelná sklepení

Pátek 28. srpna a sobota 29. srpna od 18 hodin

Hrané prohlídky s pohádkovými čertíky, čerticemi i samotným Luciferem. Jak to asi běžně chodí v pekle, jak se malí čertíci učí, jak se pere prádlo, jak vypadá čertí kuchyně? Odpovědi se dozvíte, když navštívíte zámecká sklepení tohoto zámku.

LITOMĚŘICKO: ROUDNICE NAD LABEM – Karlovo náměstí - Výlet s tajenkou

Neděle 30. srpna od 13 hodin

Akce pro seniory a jejich rodiny, příjemná procházka po historických částech města, herci v dobových kostýmech představující známé osobnosti a účastníci budou hádat o jaké jde. Odpovědi budou losovány, výherce bude oceněn.

ZÁPADNÍ ČECHY: Folková Ohře 2015

Pátek 28. srpen od 14 hodin, sobota 29. srpna a neděle 30. srpen do 11 hodin

Zveme vás na 13. ročník folkového festivalu pořádaného na krásné louce v Kynšperku nad Ohří. Těšit se můžete na 24 kapel v třech dnech, dílničky pro děti, projížďku na lodích, stánky a další zajímavé věci. Akce se koná ve vodáckém tábořišti Dronte v Kynšperku nad Ohří, na levém břehu řeky. Čeká vás nejenom dobrá hudba a pohoda, ale i divadlo pro děti a projížďky na lodích. V pátek vystoupí Jauvajs, Roháči, Stráníci, Paleček Mirek, Nerez a Katka Koščová, Žalman a spol a Strašlivá podívaná, v sobotu Trepka, Kvokál, Vojta Kiďák Tomáško, Epy de mye, Devítka, Pacifik, Klíč kvartet, Asonance, Pavel Petran a kapela, Ginevra, v neděli DRC, Sem Tam, KV Expres, Hradní Duo, Slávek Janoušek, Taxmeni a Copal.

PARDUBICKO: LÁZNĚ BOHDANEČ – ON THE ROAD

Pátek 28 srpna až sobota 29. srpna

Hudební festival, který proběhne v areálu autokempu "U Čochtana" v Lázních Bohdaneč, je zaměřen na rozvoj kultury v Pardubickém kraji. Vytváříme prostředí, kde začínající regionální kapely mohou předvést svoji tvorbu širokému spektru publika spolu se známými kapelami české scény a tím získat zkušenosti ke své další kariéře. Součástí festivalu bude vystoupení amatérských divadel a autorská čtení. Výtěžkem ze vstupného chceme podpořit charitativní organizace domácího i zahraničního významu: projekt Adopce na dálku pro potřeby dívky z Ugandy a regionální organizaci CEDR Pardubice o.p.s. pomáhající duševně nemocným lidem v Pardubickém kraji. Oba projekty se budou představovat návštěvníkům prostřednictvím informačních stánků v areálu festivalu. Cílem festivalu je nejen hudební zábava pro široké spektrum publika, relaxace v prostředí workshopu a čajovny v přírodním areálu, ale i upozornění na jinou realitu, než realitu téměř spokojeného a zdravého člověka. Letos vystoupí FiXa, Sto zvířat, Mucha, E!E, Volant, Dukla vozovna, Kalkata Band a mnozí další, jejichž jména budou postupně přibývat v sekci program. Tak to sledujte.

STŘEDNÍ ČECHY: KOUŘIM - FESTIVAL KOUŘIMSKÁ SKÁLA ANEB VZPOMÍNKA NA PETRA MUKA

Sobota 29. srpna a neděle 30. srpna od 14:00

Rodinný festival Kouřimská skála 2015 Aneb Vzpomínka na Petra Muka LETOŠNÍ KOUŘIMSKÝ FESTIVAL PŘIPOMENE PETRA MUKA I OCEÁN Tradiční hudební open-air festival Kouřimská skála proběhne v sobotu 29. srpna - a bude mít výroční podobu. Letošní písničkový blok k připomenutí zpěváka PETRA MUKA je speciální, neboť Petr by se dožil padesáti let a uplynulo smutných pět od jeho tragického odchodu. Zároveň si je možno právě v srpnu připomenout, že první slavná kapela, ve které působil, tedy OCEÁN, slaví 30 let od vzniku. Jeho bývalý p. m. band a vokalistky proto připravují nové verze písní, také s řadou hostů, mezi kterými nebudou chybět ti z Oceánu a SHALOMU, tedy Petr Hons, Petr Kučera, Jan Vozáry a dále Jan Dvořák a Jiří Bidlo. V samostatných blocích se představí i další zpěváci s přátelským vztahem k Petrovi a jeho muzice: Helena Vondráčková, Marcela Březinová, Petr Kolář, Jakub Smolík, David Deyl, či kapely České srdce, Abba Stars, Všichni svatí, Cover trio+ , B.Lues nebo Problemz. Více informací najdete na www.kourimskaskala.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru