Ústí nad Labem - Využít práva zvolit si své zástupce do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v letošních volbách využili také zdravotníci a pacienti Krajské zdravotní, v ústecké Masarykově nemocnici, kteří volili přímo v nemocničních prostorách. Volební komise přišla do hlavního areálu na Bukově, za dvaadvaceti nahlášenými voliči, v pátek v odpoledních hodinách.

Svůj hlas vhodili do přenosné volební urny nejen hospitalizovaní pacienti, ale také sloužící zdravotníci. Jednou z nich byla lékařka Kateřina Nováčková z neurologického oddělení. „Sloužím během víkendu, takže nemůžu volit v místě svého bydliště. Vyřídila jsem si voličský průkaz a požádala volební komisi, aby za mnou přišla do zaměstnání,“ uvedla lékařka.

Na Ústecku se volí celkem ve 156 volebních okrscích. Nejvíce jich je s počtem 97 v samotném Ústí. Poté následuje se čtyřmi okrsky Chlumec a Malečov. Volby pravidelně doprovází i zvýšený počet policistů ve službě, kteří dohlíží na jejich bezproblémový průběh. „I při právě probíhajících volbách se hlídky zaměřují na volební místa, tak aby nedošlo k narušení veřejného pořádku. V Ústí jsme prozatím žádné takové oznámení neobdrželi,“ uvedla v pátek krátce po dvacáté hodině mluvčí krajské policie Alena Bartošová.

2010 volby nem3

2010 volby nem4

2010 volby nem2

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru