Ústí nad Labem – Sedm nových trolejbusů a jeden autobus mají od čtvrtka oficiálně své kmotry. Stali se jimi významní sportovci z Ústecka.

Kmotrou prvního autobusu Iveco Urbanway CNG se stala Edita Vopatová, několika násobná mistryně ČR v lezení na obtížnost. Foto: Petr Sochůrek
Na akci do všebořické vozovny kromě pozvaných hostů dorazily desítky příznivci městské hromadné dopravy v Ústí, kteří si mohli zblízka prohlédnout nový CNG autobus Iveco Urbanway, který vozí cestující od středy. (psali jsme) Jako první kmotrou se stala Edita Vopatová, která je několikanásobná mistryně České republiky ve sportovním lezení na obtížnost. „Autobusu přeji hodně ujetých kilometrů bez nehod a samé slušné cestující," popřála kmotra.

Technické fandy nejvíce zajímalo, proč nové autobusy mají kolem lemů blatníků laicky řečeno kartáče. Je to z důvodu snížení prašnosti. Nejenže nové autobusy jsou ekologické tím, že jezdí na zemní plyn, ale také při své jízdě snižují víření prachu. Vozy jsou vybavené kamerovým systémem, který informuje řidiče pomocí monitoru o dění uvnitř.

Kmotrou prvního autobusu Iveco Urbanway CNG se stala Edita Vopatová, několika násobná mistryně ČR v lezení na obtížnost. Foto: Petr Sochůrek

Novými patrony trolejbusů se stali Bohumil Němeček starší, box, olympijský vítěz, Bohumil Němeček mladší, box, mistr ČSSR, Ladislav Husárik, box, světový medailista, mistr ČSSR, Radovan Fořt, cyklokros, mistr ČR, dalším patronem je oddíl ústeckých basketbalistů BK Sluneta a ve finále pokřtí svůj vůz slečna Fabiana Bytyqi, box, kickbox, mistryně světa, následovat jí bude její bratr Sebastian Bytyqi, box, kickbox, mistr ČR.

Součástí slavnostního dne bylo předání dárku v podobě šeku na patnáct tisíc korun na dopravu dětem umístěných v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc – ústecký Klokánek.

Dar pro ústecký Klokánek. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu Bohumila Němečka staršího. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu světovým medailistou v boxu Ladislavem Husárikem. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu basketbalistů Sluneta Ústí nad Labem. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu basketbalistů Sluneta Ústí nad Labem. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu mistrem České republiky v kickboxu Sebastian Bytyqi. Foto: Petr Sochůrek

Kmotrou nového trolejbusu se stala také mistryně světa v kickboxu Fabiana Bytyqi. Foto: Petr Sochůrek

Křest trolejbusu Radovana Fořta, mistra ČR v cyklokrosu. Foto: Petr Sochůrek

Svůj trolejbus má také Bohumil Němeček mladší, mistr v boxu ČSSR. Foto: Petr Sochůrek

Na slavnostní akci do všebořické vozovny dorazili také budoucí kmotři nových vozů. Mezi nejznámější patřily krasobruslařka Lenka Kulovaná nebo legendární běžkyně ústecká atletka Bedřiška Müllerová - Kulhavá. Foto: Petr Sochůrek

Každý nový trolejbus a autobus je vybavený kamerovým systémem. Foto: Petr Sochůrek

Každý nový trolejbus a autobus je vybavený kamerovým systémem. Foto: Petr Sochůrek

Křest nových trolejbusů. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru