Ústí nad Labem – Objasnit krádež, která se stala na konci loňského roku v Domě dětí a mládeže při šachovém turnaji, se povedlo mužům z realizační skupiny obvodního oddělení město ústecké policie. Pobertou je čtyřiačtyřicetiletý muž, který opustil při amnestii exprezidenta Václava Klause věznici a stále se nenapravil.

Obviněný poberta. Zdroj: Policie ČR
Policejní komisař Dušan Beneš uvedl, že zloděj využil toho, že o vánočních prázdninách v dolním sále Domu dětí probíhal samotný turnaj a nahoře byly opuštěné pokoje. „Když jeden z účastníků procházel přes zajištěné dveře, tak se v nestřeženém okamžiku pachatel dostal do domu. Nevíme, jestli to tam znal, ale moc dobře věděl, že dole jsou učebny, herny a v horní časti domu kanceláře a pokoje. Nejprve klepal na dveře, kdyby tam někdo byl, že se jde jako zeptat na práci. Když zjistil, že v kancelářích nikdo není, šel prohledávat pokoje. Hned v prvním narazil na igelitovou tašku, ve které byl tablet s příslušenstvím, telefon, doklady a peníze jednoho z hráčů," řekl policejní komisař.

Obviněný poberta. Zdroj: Policie ČR

S čím ovšem nenapravitelný zlodějíček nepočítal je, že dům dětí má kamerový systém a ústečtí policisté pravidelně kontrolují místní zastavárny. „Doklady údajně pachatel hned zahodil. Díky hlídkovému oddělení ústecké policie, se nám povedlo zajistit odcizený telefon v jedné ze zastaváren. Pomohl nám také kamerový systém Domu dětí a mládeže, díky kterému jsme ustanovili pachatele. Ten se nám ke všemu po zadržení přiznal a je obviněný z krádeže. Šetřením jsme zjistili, že jde o amnestovaného muže k 1. lednu 2013," dodal závěrem Dušan Beneš. Ukradené věci nestihl obviněný prodat a tak skončí zpátky u svého majitele.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru