Ústí nad Labem – Akademie dobrovolných záchranářů ČR, z.s. má důvod k pořádné oslavě, právě dnes totiž slaví páté narozeniny. ADZ ČR, z. s. Je humanitární a nevládní neziskovou organizací. Vznikla 24.března 2010 pod tehdejším názvem Akademie plavčíků ČR a v roce 2013 se přejmenovala na současný název Akademie dobrovolných záchranářů ČR.

Členové akademie dobrovolných záchranářů při jednom ze svých cvičení. Foto: Jan Vraný

„Hlavní zaměření je vzdělávací, záchranářská a humanitární činnost. Naše poslání je zejména chránit zdraví a lidské životy, předcházet utrpění a pomoc potřebným osobám, kteří tuto pomoc naléhavě potřebují," vysvětlil tak hlavní cíle a poslání ředitel ADZ ČR Petr Sejkora.

Jako dárek k narozeninám si členové akademie mimo jiné v březnu nadělili také zbrusu nové webové stránky, které naleznete na internetové adrese www.adz-cr.cz V těchto dnech má Akademie dobrovolných záchranářů přes 25 členů, z nichž aktivních je 15. Právě oni se pak zapojují do nejrůznějších asistenčních akcí nejen pro město ale i pro jiné organizace. Záchranný tým ADZ ČR tak můžete vídat nejen na akcích v severočeském regionu, ale stále častěji i mimo jeho hranice.

Se záchranáři ADZ ČR mohou zájemci komunikovat i prostřednictvím sociálních sítí, a to například na facebookovém profilu. Velkou sílu sehranosti a umění pomoci předvedli členové ADZ ČR při velkých povodní v roce 2013, kdy akademie koordinovala pomoc a práce při odstraňování následků velké vody nejen na Ústecku, ale i lidem v dalších okresech postižených povodní.

V minulosti se zapojili rovněž do dopravně-bezpečnostních akcí spolu s policisty, kdy kontrolovali řidičům lékárničky a dávali motoristům rady v oblasti zdravovědy.

Akademie dobrovolných záchranářů ČR, z.s. chce i v budoucnu pomáhat, aniž by za to něco očekávala a to hlavně díky celému týmu. "Proto do našeho týmu hledáme další zapálené jedince, kteří by chtěli s námi pomáhat. Nejde nám o kvantitu ale dbáme na kvalitu. Proto členem muže být jen opravdový nadšenec, který je odpovědný, svědomitý a neočekává zisk. Největší radost je výborná spolupráce s dobrovolnými hasiči ze Střekova, zároveň k příležitosti narozenin se celý tým akademie složil na smuteční věnec našemu zesnulému členovi Karlu Součkovi jako úctu na památku," podotkl Sejkora.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru