Ústí nad Labem – Do ústecké ČSSD vstoupil před rokem. O politiku se však zajímal mnohem dříve, kdy sympatizoval právě se sociálními demokraty. Řeč je o novém předsedovi střekovské buňky ČSSD Mgr. Stanislavu Dunajovi, který poskytl rozhovor on-line deníku E – Ústí.

Jste novým předsedou střekovské organizace ČSSD. Proč jste se ucházel o tento post?

Ano, byl jsem členskou základnou zvolen novým předsedou střekovské ČSSD, kdy jsem se po zvážení výsledků komunálních voleb 2014 a po tom jak na výsledky reagovala členská základna MO ČSSD Střekov, rozhodl kandidovat na post předsedy MO ČSSD Střekov. Vedlo mě k tomu především poznání, že je nutné vrátit na Střekově důvěru občanů v ČSSD tak, abychom mohli lépe prosazovat naše programové cíle. Jsem člověk, který se snaží aktivně zapojovat do veřejného dění na Střekově a z pozice předsedy střekovské organizace tak mohu společné cíle v ČSSD lépe prosazovat.

Jak dlouho se pohybujete v politice?

V politice nejsem úplným nováčkem, nicméně jsem do ČSSD vstoupil zhruba před rokem a ihned jsem se aktivně zapojil. Do té doby jsem sympatizoval a podporoval ČSSD v prosazování správných věcí zde na Střekově pomocí našich zastupitelů, zejména těch střekovských.

Jaké je vaše povolání?

Do loňského roku jsem zpracovával účetní podklady pro různé společnosti. Nedávno jsem dostudoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze obor "Právo" a nyní zastávám post právníka.

S jakými cíli jdete do předsednictví?

Především se domnívám, že musíme zlepšit vztahy při komunikaci s občany našeho obvodu a v rámci města. Chtěl bych, abychom s občany o jejich problémech více diskutovali a mohli tak prostřednictvím našich zastupitelů lépe a pružněji reagovat na jejich potřeby.

Co je podle vás největší problém Střekova a jak byste ho změnil?

Je nutné vyřešit především otázku kulturního a společenského života na Střekově, abychom i my Střekované měli kam vyrazit k oddychu po práci a nemuseli přitom přejíždět přes řeku. Největším problémem jsou však ubytovny a problematické nemovitosti jako jsou např. Lázně Dr. Vrbenského, a dále nevyužívaný taneční sál v areálu bývalé Setuzy. K posledním dvěma nemovitostem mám z dřívější doby jako každý správný Střekovan určitý vztah. V době povinné školní docházky jsme navštěvovali bazén, konaly se tam i celorepublikové štafetové závody měst v plavání 24 hodin atd. Na tanečním sále jsem v minulosti strávil zhruba 6 let života, kdy jsem společně s dalšími úspěšně reprezentoval Ústí nad Labem v Tanečním klubu Ústečan, tehdy ještě pod hlavičkou Setuzy. Navíc taneční sál byl kulturním střediskem dění na Střekově. Sám jsem navíc organizoval několik tanečních akcí, takže ani tato oblast mi rozhodně není cizí.
Ohledně obou nemovitostí bude nutné jednat s jejich majiteli buď o nutném zabezpečení objektů nebo jejich případném odkupu městem. Jednání jistě nebudou lehká a podle mého názoru by se jich měli zúčastňovat všichni politici napříč politickým spektrem, aby mohla být ve finále úspěšná. Domnívám se, že pokud zde má nějaká společnost výrobní závod, měla by se tak, jak je v civilizované Evropě zvykem, rovněž postarat, aby místní občané měli kam jít za kulturou. Majitel tanečního sálu by tak mohl k uvedenému zaujmout vstřícný postoj.
V ubytovnách by se měla zvýšit četnost kontrol. Stejně by tomu tak mělo být v jejich bezprostřední blízkosti, zejména na Šafaříkově náměstí, které se nachází hned u základní školy Karla IV.

Jaké jsou vaše koníčky, když se zrovna nevěnujete práci nebo politice?

Patřím mezi lidi, kteří žijí aktivně a to hlavně v oblasti sportu. Ještě nedávno jsem sportoval závodně, nicméně po zranění, které mi v tom brání, se sportu věnuji již pouze rekreačně a pouze v míře jaké mi tělo dovolí. Hlavní mojí náplní jsou zimní sporty, sjezdové lyžování, bruslení, hokej - jsem náruživý fanouškem Slovanu UL a v létě pak kopaná a cyklistika. Samozřejmě mi zůstal i vztah k tanečnímu sportu díky zkušenostem s organizováním tanečních soutěží a létům stráveným v Tanečním klubu Ústečan, tehdy pod vedením pana Vladimíra Kubáta. Rád si také přečtu dobrodružnou literaturu a sci-fi. Když nesportuji nebo se nevěnuji politice, tak zbytek svého volného času trávím na zahrádce u rybníka v Habrovicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru