Střekov – Oprava poničené zdi pod Mariánským mostem uzavřela na několik týdnů labskou cyklostezku pod Mariánským mostem. Kolemjdoucí a cyklisté provozující sport i v zimních měsících musí použít okolních chodníků.

Labskou cyklostezku uzavřela oprava poničené zdi pod Mariánským mostem. Foto: Petr Sochůrek
Zeď poškodila povodeň, která se v roce 2013 prohnala korytem řeky Labe. „Město na opravu zdi požádalo stát, kdy nám po všech úředních úkonech ministerstvo schválilo dotaci až teď. Padesát procent platí město Ústí nad Labem a padesát procent stát," vysvětlil Dalibor Dařílek, vedoucí odboru dopravy ústeckého magistrátu, proč k opravě dochází až na přelomu roku 2014/2015.

Místní lidé zároveň upozorňují, že v těchto dnech se na stavbě nic neděje. „Čekáme, až nám technologické postupy povolí další stavební práce. V současné době dochází k tvrdnutí betonové směsi. Podle aktualizovaného harmonogramu práce dělníci do konce ledna 2015. Bude záležet na povětrnostních podmínkách," doplnil vedoucí dopravního odboru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru