Krásné Březno – Zhruba osm měsíců pracovali ústečtí kriminalisté na gangu, který významně distribuoval narkomany v Krásném Březně drogou pervitin. Výsledkem je osm zadržených, zajištěné několik desítek gramů drogy, dvě samotné laboratoře na výrobu pervitinu, peníze pocházející z trestné činnosti a plynová pistole. O zásahu jsme informovali ve středu.


Kriminalista Roman Dvořák uvedl, že během zásahu provedli policisté pět domovních prohlídek. „Samotný zásah začal kolem čtvrté hodiny ráno uzavřením ulic Matiční, Svádovská a Pekařská. Akce trvala zhruba šest hodin. Zasahující policisté zadrželi celkem osm osob. Jednalo se o šest mužů (21,35,38,48,46,50) a dvě ženy (35,40). Jedná se o osoby s rodinnými vazbami. Dva muže jsme po sdělení obvinění z trestných činů Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a Výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Ostatní zadržené stále vyslýcháme, pracujeme na jejich obvinění a po konzultaci se státním zástupcem dozorujícím vyšetřování bude navrhovat jejich vzetí do vazby. Zajištěné drogy a látky na jejich výrobu kriminalisté zaslali na odbornou expertízu," řekl na tiskové konferenci Dvořák.

Podle kriminalisty z TOXI týmu Jana Stropnického jde o tzv. velké ryby v distribuci drog v Krásném Březně a posléze v Ústí nad Labem. Vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk vyvrátil nepravdivou informaci, kterou zveřejnil Ústecký deník, že by zátah souvisel se zadržení ústeckého kriminalisty Michala H. Generální inspekcí bezpečnostních sborů.

Zátahu se kromě mužů zákona účastnili také úředníci orgánu sociálně-právní ochrany dětí. „Tím, že se jedná o rodiny, bylo jasné, že v době zásahu budou doma i děti. Nechtěli jsme nic podcenit, proto jsme si úředníky k akci přizvali. Děti zadržených jsou u jejich rodinných příslušníků," doplnil Danyluk. Celkem se akce zúčastnilo devadesát strážců zákona včetně úředníků.

Video najdete zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru