Všebořice – O něco bezpečnější je ve večerních hodinách přechod pro chodce u marketů ve Všebořické ulici. Denně po zebře přejdou stovky lidí z protilehlého sídliště na nákupy. Nadace ČEZ proto na základě výsledků ankety Vaše volba nechala přechod pro chodce bezpečněji osvětlit.

Rizikový přechod pro chodce se dočkal bezpečnějšího nasvětlení. Foto: Petr Sochůrek
Mluvčí společnosti ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová uvedla, že přechod je již plně funkční. „Město ještě tento týden provádělo ořez křoví, které stínilo lampám. Nadace ČEZ přispěla na přechod částkou 250 883 korun," doplnila Holingerová.
Nadace ČEZ v loňském roce vyhlásila program Vaše volba. Ve spolupráci s BESIPem a dopravní policií vybrala deset nejrizikovějších přechodů. Lidé poté hlasovali na internetu. Na tři vítězné zebry po skončení hlasování čekalo nasvětlení speciálními lampami. Ačkoliv přechod pro chodce skončil až na osmém místě, odborná porota ho označila za velmi rizikový hlavně za tmy. Všebořickou ulicí projedou denně tisíce aut, jde o hlavní tah z Ústí nad Labem do Teplic, kterým prochází silnice I/30.


K přechodům pro chodce ve Všebořické ulici se váže kromě zvýšeného rizika střetu s chodcem podle dopravních expertů ještě jedno riziko. Tím je řetězová dopravní nehoda, kdy řidiči často nedodržují bezpečnou vzdálenost za jedoucím autem. Takže když jeden zabrzdí před přechodem, ti za ním do sebe nabourají.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru