Ústí nad Labem - Ve velkém sále Domu klutury v sobotu 4. října od 13.00 se konal již VIII. ročník romského tanečně-hudebního festivalu – Rotahufest, který uspořádala Oblastní charita Ústí nad Labem - Dům Světluška.

VIII. ročník romského tanečně-hudebního festivalu – Rotahufest. Foto:Oblastní charita Ústí nad Labem
9 souborů z organizací pracujících s romskými dětmi a mládeží soutěžilo ve třech kategoriích: tradiční romský tanec, moderní tanec a hudební vystoupení. Nově se také udělovala cena za přínos romské kultuře a cena diváků.

Porota ocenila kvalitní přípravu souborů a po těžkém rozhodování se přiklonila k následujícím vítězům jednotlivých kategorií:

1.místo tradiční romský tanec- Somnakune Luluďa- Štětí
1.místo moderní tanec- Somnakune Luluďa- Štětí
1. místo hudební vystoupení- Lačho Amicus- Lovosice
Cena za přínos romské kultuře- Lačho Amicus-Lovosice
Cena diváka – soubor Lion - ZŠ Předlice

VIII. ročník romského tanečně-hudebního festivalu – Rotahufest. Foto:Oblastní charita Ústí nad Labem
Oblastní charita Ústí nad Labem děkuje všem tanečním a hudebním souborům, že přiblížily veřejnosti romskou tradiční kulturu a ukázaly hodnotu a originalitu, kterou reprezentuje.

Všechny dětské taneční a hudební soubory působí na území Ústeckého kraje, při nízkoprahových zařízeních či základních školách, poskytují dětem smysluplnné naplnění volného času, osvětové, vzdělávací a kulturní akce. Moderátorkou akce byla Iveta Demeterová, jako host vystoupila romská teplická kapela Gipsy strings.

VIII. ročník romského tanečně-hudebního festivalu – Rotahufest. Foto:Oblastní charita Ústí nad Labem

Vendula Krištofová, vedoucí Domu Samaritán, zástupce ředitele Oblastní charity Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru