Ústí nad Labem - Město Ústí nad Labem se stejně jako v uplynulých letech připojili k celoevropské akci Evropský týden mobility, která začíná v úterý 16. září a končí v pondělí 22. září. Ústečané, se mohou těšit na několik akcí, určených pro děti i dospělé.

Smyslem celoevropské akce je zamyslet se nad možnostmi mobility ve městě, ale i nad bezpečností všech účastníků silničního provozu. Právě na správný pohyb chodců v provozu a zejména pravidlo „vidět a být viděn" upozorní několik tematických aktivit republikové a městské policie a ústeckého BESIP teamu.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek

Jak uvádí web města Ústí nad Labem, školáci si budou moci v praxi vyzkoušet práci záchranáře, či policisty v rámci osvětové akce za účasti všech složek integrovaného záchranného systému na dětském dopravním hřišti. „Pro všechny bez rozdílu věku jsou pak připraveny například představení nových trolejbusů pořízených v rámci projektu IPRM mobilita pořádané Dopravním podnikem města Ústí nad Labem (17.9.), úklidová akce na pomoc přírodě Ukliďme svět! (18.9.), Biketrial show s doprovodným programem (19.9.) a Cyklistický výlet na jezero Milada s komentovanou prohlídkou (21.9.)," píše se na webu.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek
Do letošního ročníku Evropského týdne mobility, se stejně jako v minulých letech, zapojí ústecký dopravní podnik, který umožní sobotní cestování v MHD zdarma. V tento den totiž v krajské metropoli proběhne slavnostní otevření zrekonstruované hlavní tribuny Městského stadionu a zároveň probíhá na Zimním stadionu 3. ročník mezinárodní taneční soutěže Danceshock 2014. „„Rozhodli jsme se podpořit obě akce a v rámci Evropského týdne mobility umožníme všem občanům sobotní přepravu v MHD zdarma. Naším společným cílem je umožnit cestování i těm občanům, kteří ho běžně nevyužívají, a věřím, že návštěvníci obou akcí, a nejen těch, tento vstřícný krok ocení," řekl ředitel dopravního podniku Radek Chobot.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru