Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Děčínsko - Rumburští kriminalisté se od 9. února zabývali případem výhrůžky výbuchem nástražného výbušného systému. Tehdy neznámá osoba zaslala prostřednictvím e-mailové schránky jednomu bankovnímu ústavu výhružnou zprávu, že na některé z jejích poboček dojde k výbuchu bomby.

Kriminalisté začali okamžitě pátrat po totožnosti podezřelé osoby. Prověřováním celého případu shromáždili dostatek informací, které je dovedly k 18letému muži z Děčínska, kterého následně vypátrali v místě bydliště. Ten se k protiprávnímu jednání doznal a jako důvod kriminalistům uvedl, že výhrůžku bombou nemyslel vážně a šlo o reakci na odmítnutí založení bankovního účtu bankou.

"Kriminalisté mladému muži v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. V případě uznání viny u soudu mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru