Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pracovní skupina zřízená ke koordinaci rekonstrukce mostu Edvarda Beneše v Ústí nad Labem se poprvé sešla na krajském úřadě. Kromě představitelů kraje a města přišli také zástupci zhotovitele, tedy sdružení Metrostav TBR a Strabag. Řešil se plánovaný harmonogram výstavby, podoba lávky pro pěší a především dopravní omezení, která město v souvislosti s rekonstrukcí čekají.

Pracovní skupinu tvoří za Ústecký kraj hejtman Jan Schiller, radní pro investice Tomáš Rieger, vedoucí odboru investic Pavla Svítilová a vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk. Za město Ústí nad Labem je to primátor Petr Nedvědický, starosta městského obvodu Tomáš Kirbs, vedoucí odboru dopravy a majetku magistrátu Dalibor Dařílek a zástupce Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Zhotovitel představil předpoklad průběhu prací v roce 2024, kdy by se mělo v polovině roku začít s výstavbou provizorní lávky pro pěší a koncem roku potom dojde k uzavření samotného mostu. Do té doby také kraj zrealizuje úpravu okružní křižovatky pod Větruší a společně se dořeší další dopravní opatření k co nejplynulejší dopravě ve městě v průběhu rekonstrukce. Objízdnou trasou pro nákladní dopravu bude ze směru od Děčína především silnic I/13.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru