VIDEO: Policisté ve vojenském prostoru nacvičovali vyhledávání osob v náročném terénu
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Doupov - Na vojenském cvičišti Doupov se konalo minulý týden rozsáhlé cvičení, které mělo za cíl cvičit vyhledávání pohřešovaných, hledaných či nebezpečných osob v náročném a nepřístupném terénu. Rozsáhlého a několikadenního cvičení se zúčastnily pořádkové jednotky ze 14 krajských ředitelství, speciální pořádkové jednotky, kynologové, hipologové a kolegové z Letecké služby Policie ČR. Nedílnou součástí byli také kolegové z Vojenské policie, kteří zajistili prostor a aktivně na cvičení participovali.

Cvičení bylo strategicky zaměřeno na zlepšení a ověření dovedností a koordinaci při pátrání a zásahu v obtížném terénu.

"Účastníci se museli vypořádat s různými situacemi, které mohou nastat při hledání pohřešovaných či nebezpečných osob. Důraz byl kladen na vzájemnou spolupráci mezi jednotlivými složkami, aby byl zajištěn efektivní a rychlý zásah v případě potřeby," uvedla tisková mluvčí Policejního prezidia ČR Hana Rubášová.

Jednotlivé týmy prošly náročným tréninkovým scénářem, který byl navržen tak, aby simuloval reálné situace. Kynologické a hipologické týmy byly jedním ze zásadních prvků celého cvičení. Kolegové se svými čtyřnohými parťáky využívali své odborné znalosti a dovednosti při pátrání v obtížném terénu často nezbytné.

Důležitou součástí cvičení bylo také prověřování funkčnosti spojení mezi jednotlivými složkami. Komunikace a koordinace jsou klíčové pro úspěšné řešení jakékoli krizové situace, a proto byl kladen důraz na efektivní sdílení informací mezi jednotlivými týmy.

Video ze cvičení ZDE.

Díky leteckému průzkumu za pomocí vrtulníku a dronu Letecké služby Policie ČR se podařilo identifikovat zájmové oblasti, které bylo následně možné detailně prozkoumat ze země.

„Cvičení na Doupově bylo velmi náročné a komplexní. Jsme rádi, že jsme mohli v rámci tohoto cvičení spolupracovat se všemi krajskými ředitelstvími a kolegy z Vojenské policie, kdy účastníci prokázali vysokou profesionalitu a nasazení. Velmi si vážím vzájemné spolupráce a děkuji všem za jejich účast,“ uvedl plk. Petr Koutný.

"Společné cvičení přineslo mnoho cenných zkušeností a poznatků, které pomohou posílit akceschopnosti jednotlivých složek při pomoci osobám v nouzi, v boji proti zločinu a zvládání mimořádných událostí," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru