VIDEO: Cestující z autobusu, který je měl dovézt do práce, raději vystoupili. Řidič jel opilý
Reprofoto z videa PČR
Ústí nad Labem

Postoloprty – Policisté z dálničního oddělení Postoloprty v červnu řešili případ opilého řidiče autobusu, který svážel zaměstnance do areálu průmyslové zóny. Policejní mluvčí uvedla, že nemůže specifikovat, o kterou průmyslovou zónu se jedná.

Na linku 158 zavolal jeden z cestujících autobusu, že řidič jede velmi nebezpečně a že něco není v pořádku. Policejní hlídka si k autobusu zjistila veškeré informace a přijela na parkovišti firmy. „Ve chvíli, kdy řidič s autobusem zastavil a cestující vystoupili, policisté jej vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Tato zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,61 promile. Řidič měl ihned připravenou obhajobu, že se napil až po jízdě," popsala událost policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V průběhu vyšetřování policisté vyslechli většinu cestujících z autobusu. „Někteří dokonce jízdu řidiče popsali tak, že jeho chovaní bylo natolik rizikové, že na další zastávce vystoupili a k nenastoupení přesvědčili další cestující," doplnila mluvčí.

Řidič, i přes velmi hustý déšť, jel velmi vysokou rychlostí, křižovatku projel na červenou, urazil zrcátko autobusu o lampu veřejného osvětlení a v jednom případě dokonce málem způsobil vážnou nehodu, kdy se snažil předjet jiný autobus a vůbec ho nezajímalo v protisměru jedoucí vozidlo. Kdyby toto vozidlo neuhnulo až na úplný kraj, mohlo dojít k tragédii.

„V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Obecného ohrožení, kdy v případě prokázání viny před soudem 51 letému muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 3 do 8 let," uzavřela Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru