Pozor, co dáváte na gril. Inspekce v Albertu objevila marinovanou krkovici se salmonelou
Foto: SZPI
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Ústí nad Labem - Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila přítomnost salmonely ve výrobku VEPŘOVÁ MARINOVANÁ KRKOVICE GURMÁN STEAK, který inspektoři úředně odebrali v maloobchodní prodejně potravin Albert, Krušnohorská 337/2, Ústí nad Labem – Severní Terasa.

Laboratorní rozbor v akreditované laboratoři SZPI v potravině potvrdil přítomnost patogenní bakterie Salmonella Typhimurium. Bakterie Salmonella Typhimurium může být původcem salmonelózy – onemocnění, mezi jehož příznaky patří mimo jiné zvracení, průjem, pocity nevolnosti, břišní křeče, horečka, bolesti hlavy či odvodnění organismu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru