Závod míru juniorů: Na trase 3. etapy závodu komplikoval cyklistům úniky silný vítr
Ve 3. etapě startovali závodníci z teplického náměstí Svobody. Foto: Ilona Kaulfuss
Ústí nad Labem

Teplice – V sobotu ve 14 hodin odstartovala předposlední etapa 51. ročníku Závodu míru juniorů 2023 z teplického náměstí Svobody do saského Olbernhau. V náročném terénu, kdy jízdu komplikoval silný vítr, dojel na trase 120 km dlouhé, zvané etapa Královská, jako první Francouz Matys Grisel. Druhého v pořadí, Dána Philipsena nechal za sebou jen o půl galusky. Skupina totiž dojela do cíle překvapivě pohromadě a nechyběl v ní ani nejlepší z českých závodníků Pavel Šumpík.

Královská trasa z Teplic do Olbernhau podle pořadatelů tradičně míchá pořadím. Silný vítr navíc bránil únikům, proto cyklisté do cíle dojížděli převážně ve skupinách. Na Královské trase závodníci absolvovali dvě sprintérské prémie v Duchcově a v Dubí. Následovaly vrchařské prémie na Cínovci, v Mníšku a v Seiffenu na německé straně, kdy se na čele dlouho držel i Štěpán Zahálka z Terezína. Ten nakonec dojel do cíle s dvanáctiminutovou ztrátou v sedmé desítce. V neděli je na programu závodu už jen závěrečná 4. etapa z Terezína.

Výsledky 3. etapy Teplice – Olbernhau
1. Matys Grisel (FRA) 2:48:47
2. Albert Philipsen (DEN)
3. Simone Gualdi (ITA)
4. Theodor Strom (DEN)
5. Bruno Kessler (GER)
34. Pavel Šumpík (CZE) – všichni stejný čas

Celkově:
1 . Jorgen Nordhagen (NOR) 6:49:38
2. Andrew August (USA) +0:15
3. Albert Philipsen (DEN) +0:39
4. Mees Vlot (NED) +0:46
5. Paul Fietzke (GER) +0:46
10. Pavel Šumpík (CZE) +1:02

(Zdroj: zmj.cz)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru