FOTO: Řeku Bílinu místy zakryla bílá oblaka pěny, zapáchala po saponátech
Neznámá látka zašpinila řeku Bílinu, ve vodě se pak tvořila oblaka bílé pěny. Foto: ČRS - Severočeský územní svaz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Řeka Bílina, která protéká průmyslovou oblastí Ústeckého kraje, dnes neobvykle pěnila. Informuje o tom Severočeský územní svaz Českého rybářského svazu.

"V řece Bílině byl dnes zaznamenán výskyt látky, zápachem připomínající saponáty. Látka byla zaznamenána na Ústecku a Teplicku. Je znatelná především v úsecích pod jezy a v proudných úsecích s vyšší členitostí, kde dochází k tvorbě pěny, v některých místech i ve velice vysokém objemu," uvedli rybáři na svém facebookovém účtu.

edeniky 6168

Dle hasičů by se ovšem nemělo jednat o škodlivou látku, úhyn ryb nebyl zaznamenán. "Jedná se ovšem již o několikátý podobný případ v posledních letech, původce zatím neznámý," dodali rybáři.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru