Kriminalisté rozpletli rozsáhlý případ podvodů v Ústeckém kraji! Podvodníci si přišli na tři miliony
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Rozsáhlý případ podvodného jednání rozpletli policisté z teplické hospodářské kriminálky. Ti ve spolupráci s děčínskými kolegy prováděli šetření v případu, který byl páchán na území celého Ústeckého kraje. Jednalo se o zneužívání dokladů a posléze osobních údajů několika desítek osob.

Bez jejich vědomí uzavírala dvojice podvodníků prostřednictvím internetu úvěrové smlouvy na nákup elektroniky a také smlouvy o využívání a nákupu telekomunikačních zařízení. Získané zboží jako mobilní telefony, televizory, modemy a set-top boxy potom prodávali prostřednictvím tzv. bílých koní do bazarů, případně osobám na ulici. Pachatelé získávali osobní údaje od osob z celého Ústeckého kraje pod různými legendami či si občanské průkazy vyfotili bez jejich vědomí. V několika případech se jim podařilo uzavřít smlouvu jménem neexistujících smyšlených osob a průkazů.

Kriminalisté doslova mravenčí a dlouhodobou prací zadokumentovali 178 skutků se škodou téměř 3 miliony korun. Při domovních prohlídkách zajistili kriminalisté počítačové systémy a nalezli využívané SIM karty. Následným titěrným zkoumáním provázaností a souvislostí u jednotlivých skutků a také výslechem desítek osob, se došlo k závěru, že tyto podvody mají na svědomí dva muži ve věku 39 a 46 let, trvale bydlící v Děčíně a Ústí nad Labem.

"Oběma bylo sděleno obvinění z podvodu a úvěrového podvodu. Mladší z mužů mezitím, než se případ rozpletl, skončil ve vězení za předešlé rozsáhlé podvody, kdy ho soud poslal za mříže na 7 let. Svůj pobyt si tak nejspíše prodlouží. V souvislosti s tímto případem byl ze spoluúčasti na podvodu obviněn i kurýr, který balíčky podvodníkům dovážel a předával, ačkoliv věděl, že doklady, které předkládali, jsou falešné. Za přimhouření očí pak dostával finanční odměnu," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru