Bude dalším českým prezidentem Petr Pavel, nebo Andrej Babiš? Blíží se druhé kolo prezidentské volby
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Bude dalším českým prezidentem Petr Pavel, nebo Andrej Babiš? Druhé kolo prezidentské volby bylo vyhlášeno na pátek 27. a sobotu 28. ledna. Volební místnosti budou v pátek otevřeny od 14.00 do 22.00 hodin. V sobotu potom od 8.00 do 14.00 hodin.

Hlasovací lístky kandidátů obdrží voliči přímo ve volební místnosti. Všeobecné informace jsou k dispozici na webových stránkách Ministerstva vnitra ČR, najdete je ZDE.

Ve druhém kole vítězí kandidát s nejvyšším počtem hlasů. Pokud dojde k remíze, konají se nové volby. Vítěz voleb do prezidentského úřadu nastupuje po inauguraci, kdy složí slib do rukou předsedy Senátu Parlamentu České republiky. Ceremoniál proběhne ve středu 8. března, kdy končí prezidentský mandát sočasnému prezidentovi Miloši Zemanovi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru