Strážníci za nádražím a na břehu Labe posbírali jednadvacet injekčních stříkaček po narkomanech
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 21. 9.2022 v 15,30 hod. byla z podnětu občanů vyslána hlídka městských strážníků do prostoru Zanádraží a na břeh řeky Labe, kde se dle oznámení mělo nacházet větší množství odhozených injekčních stříkaček, které zde po sobě zanechali narkomané.

Strážníci na místě zjistili, že mimo zmiňovaných injekčních stříkaček se zde nachází i větší množství infekčního materiálu. Hlídka ihned veškeré injekční stříkačky i infekční materiál začala sbírat a ukládat do sběrné nádoby k těmto účelům určené. Po prohlídce celého úseku nakonec ve sběrné nádobě skončilo dvacet jedna injekčních stříkaček i ostatní infekční materiál. Vzhledem k tomu, že na místě zůstal i další nepořádek, jako jsou plechovky od piva a jiného alkoholu, papíry a různé části oděvů, informovali strážníci o celé situaci vedení centrálního úřadu městského obvodu, který přislíbil, že hned následující den tento nepořádek uklidí.

2309strikackykz2

Foto: MP Ústí nad Labem

„Situace s uživateli drog je v našem městě stále vážná. Jsem rád, že strážníci místo urychleně vyčistili na základě podnětu od občana. Je to dobrým příkladem toho, jak v takové situaci postupovat. Ačkoliv bych si přál, aby takových případů bylo co nejméně, musím občany vyzvat, aby se nebáli výskyt infekčních materiálů hlásit městské policii, strážníci totiž nemůžou mít oči všude,“ uvedl k akci primátor Petr Nedvědický.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru