Řidič se při policejní kontrole vydával za někoho jiného, stejný scénář se pak opakoval ještě dvakrát
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Litoměřičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého muže z Teplicka, kterého obvinili ze spáchání trestného činu poškození cizích práv a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Protiprávního jednání se měl v průběhu tohoto roku dopustit tím, že měl řídit motorové vozidlo a při kontrole v obci Štětí se měl vydávat za jinou osobu – svého bývalého známého. Za nepředložení dokladů byla pokuta nezaplacená na místě vymáhána následně po nic netušícím muži z Kladenska. Podobný scénář se měl opakovat ještě dvakrát. Podruhé na dálnici D8 kde měl být kontrolován z důvodů chybějící dálniční známky a do třetice byl kontrolován z důvodu spáchání přestupku v silniční dopravě v obci Bílina, kde se měl rovněž vydávat za osobu poškozeného a tím mu způsobit vážnou újmu na právech.

V jednom případě se měl uvedeného jednání dopustit i přesto, že mu byl příkazem Magistrátu města Ústí nad Labem uložen mimo jiné trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.

"Policisté v souvislosti s výše uvedeným případem upozorňují občany na velkou opatrnost při poskytování svých osobních údajů. Osobním dokladům věnujte patřičnou pozornost a snažte se vyvarovat ztrátě, odcizení, či zneužití dat při jakémkoliv odložení dokladů," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru