Černý pasažér u sebe neměl doklady, byl v celostátním pátrání. Strážníkům se ještě snažil utéct
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 9.9.2022 v 6:00 hod., byla na oznámení operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků na zastávku MHD Dobětice - točna v ulici Šrámkova, s žádostí od revizorů DP o lustraci osoby, která cestovala bez platného jízdního dokladu. Po příjezdu hlídky na místo byl zjištěn neznámý muž, který u sebe neměl občanský průkaz.

Od revizora bylo zjištěno, že se jedná údajně o devatenáctiletého Bohumíra R., bytem Ústí nad Labem. Z místní znalosti strážníků se tato skutečnost hlídce jevila jako nepravděpodobná a pojala podezření, že tyto údaje nepatří konkrétní osobě. Přes databázi Policie České Republiky si hlídka našla osobu v pátrání, která vzhledem připomínala konkrétní osobu. Podle fotografie osoby v pátrání bylo zjištěno, že se jedná o osobu, po které bylo skutečně vyhlášeno celostátní pátrání.

1409mpulkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Po zjištění této skutečnosti byl dotyčný muž strážníky vyzván, aby následoval hlídku ke služebnímu vozidlu. Během cesty se dotyčný pokusil o útěk, kdy byl ihned hlídkou dopaden, a nakonec skončil „útěkář“ v poutech. Strážníci o celé situaci vyrozuměli operační středisko městské policie, které na místo přivolalo nejbližší motohlídku strážníků, která následně převezla hledaného na obvodní oddělení Policie ČR., kde byl předán službukonajícímu policistovi k dalšímu šetření. Při použití donucovacích prostředků ( služební pouta), nedošlo k žádnému zranění zadržené osoby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru