VIDEO: Zloděj ukradl, na co přišel! Pro policisty jde o známou firmu, dopadli ho díky kamerám
Zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecko - Trmičtí policisté v krátké době dopadli zloděje, který v minulém týdnu znepříjemnil život několika obyvatelům Ústí nad Labem a Trmic. Ten je podezřelý, že v sobotou 20. srpna 2022 krátce pře pátou hodinou ráno vnikl do společných prostor budovy v Ústí nad Labem v ulici Na Schodech, odkud odcizil dámské jízdní kolo.

Následně v pondělí 22. srpna 2022 v době kolem třetí hodiny ráno v Trmicích v ulici Gogolova z neuzamčeného vozidla odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou a také bezpečnostní klíče k vozidlu. Následně vešel volně přístupnými dveřmi do místní ubytovny, kde z neuzamčeného pokoje odcizil televizor s ovladačem. Poškozeným způsobil celkovou škodu za bezmála 18 tisíc korun.

"Jeho protiprávní jednání bylo zaznamenáno na bezpečnostních kamerách. Kamerové záznamy ústečtí a trmičtí policisté zajistili a vyhodnotili. Na nich ihned po jejich zhlédnutí poznali na základě osobní a místní znalosti, o koho se jedná a poté už ,,šli najisto“. Podezřelého, v nedávné minulosti několikrát soudně trestaného muže zadrželi. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili 46letému recidivistovi podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kromě odcizené finanční hotovosti policisté všechny odcizené věci zajistili a vrátili poškozeným. Na soud, u kterého muži hrozí uložení až tříletého trestu odnětí svobody, bude čekat ve vazbě," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru