Zástupci vedení Fakulty zdravotnických studií jednali s přednosty klinik z Masarykovy nemocnice
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pracovní jednání zástupců vedení Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (FZS UJEP), Krajské zdravotní, a.s., (KZ) a Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., (MNUL) s přednosty klinik z ústecké Masarykovy nemocnice – za účasti představitelů KZ a vedení ústecké nemocnice – se uskutečnilo v pátek 6. května 2022 na ředitelství společnosti.

MNUL a ústeckou UJEP v současnosti spojuje již 12 klinik a Ústav biomedicíny a laboratorní diagnostiky, ustanovený v loňském roce jako zatím poslední společné pracoviště. Spolupráce obou subjektů začala v roce 2008, kdy byly v ústecké nemocnici ustanoveny první dvě kliniky, kardiologická a neurochirurgická. Přednostové klinik, primáři oddělení a další lékařští specialisté přednášejí na FZS UJEP. Studenti a studentky naopak mají možnost uplatnit své poznatky získané studiem přímo v praxi v MNUL a v dalších nemocnicích KZ. Vysoké škole poskytla KZ v areálu MNUL na ústecké Severní Terase pozemek pro výstavbu nové budovy fakulty, kterou UJEP v současné době dokončuje.

„Spolupráce s univerzitou si velmi vážíme. Právě výchova a výuka nových zdravotníků je pro Krajskou zdravotní, a.s. klíčová. Nezastíráme, že nedostatek erudovaného personálu je jedním z problémů, který nás pálí, a který řešíme. Věříme, že nové prostory fakulty zvednou zájem o zdravotnické obory a my tak získáme nové, kvalifikované kolegy,“ vyzdvihl MUDr. Ondřej Štěrba, předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s.

„Krajská zdravotní a zejména ústecká Masarykova nemocnice jsou pro naši fakultu nezastupitelným partnerem. Zapojení zkušených lékařů a dalších zdravotnických profesionálů do teoretické i praktické výuky, ale i spolupráce v publikační a další tvůrčí činnosti, znamenají pro fakultu významný odborný přínos,“ zdůraznil doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc., děkan Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru