Muž (26) se rozloučil s rodinou a zmizel. Pod Milešovkou se rozjela pátrací akce, pomohla fenka Vella
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Milešov - Služební psi jsou pro policisty důležitými „parťáky“ a to ať už při vyhledávání pachatelů trestné činnosti, kradených věcí, nebo při pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Ukázalo se to na jednom případu z minulých dní.

Před několika dny policisté pátrali po 26letém muži, jehož služební auto našel kolega z firmy odstavené mezi Kostomlaty pod Milešovkou a Milešovem. Když pak zavolal jeho přítelkyni, tak se dozvěděl, že jí muž poslal SMS zprávu, ve které se omlouvá za způsobené problémy a sděluje, že už nebude s ní a jejich dítětem. Na základě těchto zjištění pojal důvodné podezření, že by se spolupracovník mohl pokusit sáhnout si na život a vše oznámil na tísňovou linku.

"Prosetičtí policisté společně s dalšími volnými hlídkami ihned vyjeli na místo, kde bylo odstavené auto nalezeno a přizvali ke spolupráci při pátrání i kolegyni ze skupiny základních kynologických činností Braňany. U auta byly pachové stopy znehodnoceny množstvím přítomných osob, proto policistka pprap. Karolína Mašková se služební fenkou Vellou provedla průzkum okolního terénu. Po několika stech metrech Vella zachytila stopu a kolegyni dovedla až k muži, který se schovával ve křoví a dokonce se před policistkou snažil utéct," popisuje mluvčí policistů Daniel Vítek.

Přestože mladý muž popíral, že by si chtěl ublížit, byl raději předán do péče lékařů. Díky policejnímu psovi se tak podařilo muže během několika desítek minut vypátrat a zajistit mu pomoc.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru