AKTUÁLNĚ: Pacienty z Ústeckého kraje převážejí do dalších nemocnic
Nedávný převoz pacientů do pražských nemocnic. Foto: archiv ZZS Hlavního města Prahy
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Národní dispečink intenzivní péče zařizuje převoz tří pacientů z Ústeckého kraje do jiných zdravotnických zařízení. V Ústeckém kraji jsou plné kapacity.

O převozu informuje projekt Ministerstva zdravotnictví Chytrá karanténa. Pacienti se rozdělí mezi nemocnice ve Slaném, v Plzni a jednoho nemocného přebere Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Převoz do Plzně bude probíhat letecky. Za úterý přibylo v Ústeckém kraji 1377 nových pacientů s potvrzeným onemocněním covid-19. To je o 15 procent méně než ve stejný den předešlého týdne.

V České republice je v tuto chvíli volných 186 lůžek na infekčních odděleních s kyslíkem, což je 17 procent celkové kapacity. K dispozici zůstává také 52 lůžek na infekčních odděleních s možností vysokoprůtokové aplikace kyslíku, což je 20 procent celkové kapacity.

Podle údajů Ministerstva zdravotnictví je v Ústeckém kraji na infekčním oddělení 10 lůžek s možností umělé plicní ventilace, obsazená jsou všechna. Lůžek s kyslíkem je na infekčním k dispozici 26 z 59, to znamená 44 procent celkové kapacity.

V minulých dnech byl v rámci Česka uskutečněn rozsáhlejší převoz pacientů z Brna do Prahy.

Systém s názvem Dispečink intenzivní péče má za cíl sledovat a následně řídit v době koronavirové epidemie lůžkovou péči v České republice. DIP umožňuje jednoduché online zadávání volných kapacit přístrojů a lůžek koordinátory intenzivní péče v jednotlivých nemocnicích. Integrovaný centrální řídicí tým tak má k dispozici okamžité informace o aktuálních kapacitách lůžkové péče v celé ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru