Všebořice – Speciálního osvětlení se dočká v nejbližších týdnech přechod ve Všebořické ulici u obchodního řetězce Kaufland. Ačkoliv zebru dopravní odborníci, v projektu Vaše volba Skupiny ČEZ v soutěži Osvětlení přechodů zachraňuje životy, loni v květnu označili za nebezpečnou, veřejných lamp s výbojkovými světly se dočká až letos. Výstavbu oddálily řízení mezi správcem silnice, magistrátem a majitelem pozemku.

Mluvčí skupiny ČEZ severní Čechy Soňa Holingerová uvedla, že v současné době čekají na dořešení řízení mezi ústeckým magistrátem a vedením řetězce Kaufland. „Všebořickou ulicí vede silnice první třídy, kterou spravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR, pozemek patří Kauflandu. Musíme počkat, až magistrát ukončí veškeré legislativní úkony, abychom mohli přechod osvětlit," řekla Holingerová.

Nebezpečný přechod ve Všebořické ulici se dočká speciálního osvětlení. Foto: Petr Sochůrek
Romana Macová, mluvčí ústeckého magistrátu, doplnila, že úředníci v čekají na vyjádření ke stavebnímu řízení s úředním překladem. „Vše by měli mít doloženo v nejbližší době," dodala Macová.

Přechody bez důkladného osvětlení jsou životu nebezpečné. Proto Skupina ČEZ v roce 2013 ve spolupráci s Policejním prezidiem ČR a BESIPem vybrala 70 rizikových přechodů, které by se díky grantu Nadace ČEZ mohly správně osvětlit. Obyvatelé jednotlivých měst hlasovali pro svoji zebru. Přechod ve Všebořické ulici skončil na osmém místě, ale dopravní experti ho označili za nebezpečný, proto se Nadace ČEZ rozhodla pro jeho speciální nasvětlení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru