Na dalších místech v Ústí přibyly nové květiny. Kde je najdete?
Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Nový trvalkový záhon ve Štefánikově ulici kvete již dva měsíce. Byl založen tak, aby zde bylo kvetení zajištěno po většinu roku. Skládá se z třapatkovek, dračíků, krášnooček, kakostů či aster.

Květinová výzdoba je i na kruhovém objezdu na Střekově. Vzhled objezdu je navržen tak, aby symbolicky propojoval směry, které se na něm stýkají (Litoměřice, Děčín a Ústí).

1309kvetinykz2

Foto: Město Ústí nad Labem

Plochu tak tvoří tři výseče, které jsou osazeny v horní části okrasnými travami, spodní část je tvořena trvalkami, zbytek plochy tvoří takzvané kamenné moře. Dominantou je cortenová nádoba, do které bude vysazen vícekmenný javor červený. Přilehlé ostrůvky budou osety květinovou loukou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru