OBRAZEM: Tohle jsou následky bouřek a dešťů poté, co sužovaly sever Čech. Lidé uklízejí bahno z domů
Foto: čtenář
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – I když deště v neděli na severu Čech ustaly, hasičům tím práce rozhodně neskončila. Pomáhali lidem v nejvíce zasažených místech s úklidem po povodních. Nejhůře dopadli lidé v v Dolní Poustevně, Lobendavě, Vilémově, Hřensku, Jílovém a v Děčíně.

„V souvislosti s vytrvalým deštěm jsme evidovali v našem kraji 200 událostí spojených s přírodními živly. Zasahovalo celkem 50 jednotek hasičů," řekl včera mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Milan Tabi.

1907bourkykz2

Foto: čtenář

I když se situace uklidnila a voda opadla, následky povodní budou lidé uklízet ještě několik dní. „Voda nám zničila zahradu, přes 30 cm vody jsme měli ve sklepě,“ popsali stav starší manželé z Lobendavy.

1907bourkykz3

Foto: čtenář

V současné době zasahují hasiči jenom na dvou místech. „Dvě jednotky dobrovolných hasičů čerpají vodu z jednoho sklepa a skladu stavebnin,“ řekl dnes Lukáš Marvan, mluvčí ústeckých hasičů.

1907bourkykz4

Foto: čtenář

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru