Ústí nad Labem – Svézt se na ústeckou dominantu výletní zámeček Větruši mohou opět Ústečané a návštěvníci města lanovkou. Ta se po osmi dnech vrátila do provozu. Kabinky ze stanic vyráží podle jízdního řádu.


Ředitel dopravního podniku Radek Chobot uvedl, že důvodem zastavení lanovky byla technická závada na hydraulice. „Porouchalo se čerpadlo. Museli jsme dovézt a vyměnit poškozený díl za nový. Mezitím jsme provedli běžnou údržbu lanovky," vysvětlil ředitel Chobot.


Lanová dráha Větruše je kabinová visutá lanovka. Délka dráhy je 330 metrů s převýšením 50 metrů. Dvě kabiny pro patnáct cestujících jezdí proti sobě kyvadlově. Ústecká lanovka je unikátní tím, že po celé své délce nemá žádný podpěrný sloup. Doba jízdy je necelé dvě minuty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru