Novou ředitelkou zoo bude Ilona Pšenková, výběrové řízení prý neproběhlo podle pravidel
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města v úterý jmenovala ředitelkou zoologické zahrady Ilonu Pšenkovou. Distancovala se tak od průběhu a výsledku výběrového řízení, které pravděpodobně neproběhlo podle pravidel.

Radní v koncepci Ilony Pšenkové vidí možnost zachovat ikonická zvířata, která k zoologické zahradě neodmyslitelně patří, a oceňují její odborné znalosti a zkušenosti, jež jsou zárukou rozvoje zoologické zahrady.

Radní zároveň nesouhlasili s výsledky výběrového řízení z důvodů pochybnosti o korektním přístupu odborné části výběrové komise a distancovali se od průběhu výběrového řízení, kdy jeden z hodnotitelů upozornil na nestandardní jednání. „Bohužel se objevilo podezření, že výběrové řízení neproběhlo podle pravidel. Část odborníků přizvaných do výběrové komise se na vítězi domluvila předem, aniž by viděla obě koncepce. Proto rada s rozhodnutím komise nesouhlasila a jmenovala ředitelkou Ilonu Pšenkovou,“ vysvětlil primátor Petr Nedvědický.

Ilona Pšenková se má ujmout funkce k 1. červenci 2021. Její koncepce počítá během deseti let s investicemi 330 milionů korun. Zároveň rada ukončila pověření Dušana Usvalda vedením zahrady a poděkovala mu za odvedenou práci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru