Ústí nad Labem – Na Ústecku na více než stovce míst je potřeba se zaměřit na dodržování nejvyšší povolené rychlosti projíždějících aut. To je výsledek ankety k šestému ročníku celoevropské dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON. Hlasování probíhalo v minulých týdnech na webové stránce bezpecnecesty.cz.

Veřejnost navrhovala Policii České republiky v rámci SPEED MARATHONu 2021 místa, která považuje ve svém městě nebo okrese za riziková. Kde se mají strážci zákona na dodržování nejvyšší povolené rychlosti zaměřit. V Ústí nad Labem hlasující vyhodnotili rizikové úseky například v ulicích – Výstupní, Hoření, Sociální péče, Havířská, Klíšská, Žižkova, Přístavní, Pražská nebo Žukovova. V okrese například silnici z Nakléřova do Krásného lesa.

„Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce  dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů,“ uvádí Hana Rubášová, mluvčí Policejního prezídia České republiky.

Dopravní akce SPEED MARATHON 2021 proběhne na ústeckých silnicích ve středu 21. dubna.

1904 speed maraton cr

1904 speed maraton usti

2x ZDROJ MAPA: BEZPECNECESTY.CZ

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru