Ústí nad Labem - Vybudování trasy pro horská kola na Střížovickém vrchu schválila na svém zasedání rada statutárního města Ústí nad Labem. Jízda na singletrailu bude zdarma.

„Stezky budou vybudované a provozované v souladu s pokyny správce lesů města Ústí nad Labem. Traily nebudou vedeny po stávajících pěších stezkách. Příjezdy na začátek trailů povedou po stávajících cestách a v rámci výstavby do nich nebude zasahováno,“ uvádí na svých stránkách ústecký magistrát.

V první etapě bude vybudován pouze lehký trail. „V druhé etapě se počítá se středně lehkým trailem, jeho vybudování ale bude předcházet provedení biologického hodnocení a také vyhodnocení zkušeností a provozu lehkého trailu,“ píše se v zprávě.

Schválení tohoto záměru zástupci města Ústí nad Labem diskutovali s veřejností na veřejné debatě, z které vyplynulo respektování záměru vybudování singletrailů s příslibem řešení dopravní situace v oblasti Střížovického vrchu. „Odbor dopravy a majetku v současné době zajišťuje dopravní opatření spočívající v zákazu vjezdu všech motorových vozidel z ulice Střížovická a zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhy z oblasti od Všebořic. Zároveň se hledají vhodné prostory v oblasti od Všebořic pro vybudování odstavného parkoviště, které by sloužilo pro všechny návštěvníky Střížovického vrchu,“ končí tisková informace.

1304 mapa str kola

Zdroj: Magistrát města Ústí nad Labem

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru