V pondělí uplyne rok od úmrtí prvního pacienta s koronavirem v Česku. Památku obětí uctí minuta ticha
Ilustrační foto, zdroj. Armáda ČR
Ústí nad Labem

ČR - V pondělí 22. března uplyne jeden rok od úmrtí první oběti koronaviru v naší zemi. V pravé poledne se rozezní zvony a zahájí minutu ticha jako vzpomínku na všechny zemřelé i pozůstalé.

Minuta ticha za oběti pandemie se uskuteční dne 22.března 2021 v poledne. Výzva si klade za cíl uctění památky přímých i nepřímých obětí pandemie koronaviru. 

V průběhu následujících dvanácti měsíců zemřelo v souvislosti s pandemií virového onemocnění covid-19 dalších více než 24 tisíc našich spoluobčanů. Mnohé další oběti patrně nejsou zahrnuty ve statistikách. Je jisté, že počet se ještě zdaleka neuzavřel.

"Jako občané, publicisté a aktivisté vyzýváme českou společnost, aby si památku obětí pandemie koronaviru připomenula a uctila je minutou ticha. Jsme přesvědčeni, že společné sdílení smutku a vzpomínek na oběti umožní naší společnosti lépe a důstojněji vykročit do budoucnosti, která nás po skončení pandemie čeká. Bude v ní mnoho nových výzev, jež se budeme muset naučit zvládat. Ale památka obětí by vyhasnout neměla," uvedl Petr Pospíchal z občanské iniciativy Minuta ticha a zároveń dodává:

"Minuta ticha za oběti pandemie bude také symbolickým rozloučením, k němuž v rodinách zemřelých často ani nemohlo dojít. Bude také vděkem za život, jehož cenu si v této době uvědomujeme víc, než kdy dřív. Minutu ticha jako společné gesto jsme obětem, pozůstalým i sobě samotným dlužni."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru