VAROVÁNÍ: Ledu ubývá, lidé by se měli vstupu na zamrzlé plochy raději vyhnout
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Městská policie pravidelně kontroluje sílu ledu na vodních plochách v Ústí nad Labem, při posledním měření odhalila jeho výrazný úbytek na Habrovickém rybníku.

Během kontroly, které se osobně účastnil i primátor Petr Nedvědický, strážníci naměřili hodnotu 22 cm. Jde o 7cm úbytek za uplynulé tři dny. Výrazné oteplení navíc bude další tání významně urychlovat. Občané by se tak raději vstupu na vodní plochy měli v následujících dnech vyhnout.

„Chtěl bych poprosit hlavně rodiče dětí, aby je nepouštěli samotné na led. Ten v posledních dnech opravdu rychle taje, a ačkoliv má stále tloušťku více jak 20 centimetrů, doporučoval bych občanům se mu raději vyhýbat,“ vyzval primátor Nedvědický.

Na Habrovickém rybníku se navíc v minulých dnech udělaly více než pětimetrové praskliny, které riziko prolomení ledu ještě zvyšují.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru