Taxík Maxík vyráží do ulic! Jak tato služba funguje a kolik stojí?
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Nová přepravní služba pro seniory funguje v Ústí nad Labem. Město ji zahájilo společně s Pečovatelskou službou, Nadací Charty 77 a sítí lékáren Dr. Max od tohoto ledna.

Pro koho je Taxík Maxík určen?

Služba je určena občanům s trvalým bydlištěm na území města Ústí nad Labem, kteří jsou starší 70 let nebo držitelé průkazů ZTP či ZTP/P. Přepravní služba je poskytována výhradně na území statutárního města Ústí nad Labem a lze jí využít především na cesty k lékaři, do sociálních zařízení, na úřady, za kulturou apod.

Jak si Maxíka objednat?

Bílo-žlutý taxík je možné objednat v pracovní dny od 7.00 do 15.00 hodin na telefonním čísle 702 192 417 (nejméně jeden den před plánovanou přepravou) nebo osobně v sídle Pečovatelské služby Ústí nad Labem (Zdravotní středisko Bukov, Masarykova 781/318 b, Ústí nad Labem).

Jaká je cena za přepravu?

Cena přepravní služby je stanovena na 60 Kč za jednu jízdu a osobu. Pokud klienta doprovází další osoba (jako doprovod), hradí tato osoba 30 Kč za jednu jízdu. Pro osoby s průkazem ZTP/P má doprovázející osoba přepravu zdarma. Cena za přepravu je hrazena v hotovosti řidiči před započetím jízdy. Řidič je povinen vystavit účtenku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru