Stovky lidí z Ústeckého kraje na Štědrý den slyšely: Jste pozitivní!
Hromadné antigenní testování. Ilustrační foto: KZ
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Téměř tři stovky nových případů onemocnění covid-19 připadají v Ústeckém kraji na Štědrý den. Oznámilo to Ministerstvo zdravotnictví. V celém Česku přibylo 4363 pozitivně testovaných. Během víkendů a svátků se méně testuje.

V celé zemi je nyní přes 96 tisíc aktivních případů onemocnění. Na Ústecký kraj z toho připadá přes šest a půl tisíce pacientů. V regionu pod Krušnými horami zemřelo dosud s covidem 858 osob. V celé zemi je to již téměř jedenáct tisíc úmrtí.

Nejvíce aktivních případů nemoci je nyní na Litoměřicku. Poslední čísla k jednotlivých okresům jsou platná ke středě 23. prosince. V závorce za okresem je počet lidí, kteří právě prodělávají onemocnění koronavirem: Litoměřicko (1138), Ústecko (1129), Děčínsko (1068), Lounsko a Žatecko (900), Teplicko (876), Chomutovsko (785), Mostecko (645).

Podle protiepidemického systému v ČR (PES) je index rizika pro republiku nyní 81 bodů. V neděli začne platit pátý nejhorší stupeň i s přísnými opatřeními. V Ústeckém kraji je riziko stanovené aktuálně k 25. prosinci na 76 bodů, tedy stejně jako o Štědrý den.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru