Venkovní kluziště zatím fungují. Jak to s nimi ale bude od pátku?
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Současná epidemiologická situace si se sportovním životem v posledních dnech opravdu zahrává. V Podbořanech a Teplicích venkovní kluziště před čtrnácti dny teprve otevřeli a už se zase musí obávat o svůj další provoz. Česká republika se totiž od pátku opět vrací do čtvrtého stupně protiepidemického systému.

Se zimou se kromě sáňkování bezpochyby pojí také bruslení, které je u mnoha lidí velice oblíbené. Každoročně zimní stadiony po celé republice lákaly návštěvníky na veřejné bruslení. Zdatně jim však konkurovala venkovní kluziště, která byla hned v celé řadě měst. V letošním roce je ale vše bohužel jinak. Na zimní stadiony lidé nesmějí a venkovní kluziště v Ústeckém kraji zatím otevřela jen dvě města, a to Podbořany společně s teplickým nákupním centrem Olympia.

V provozu jsou obě ledové plochy teprve od 5. prosince, přičemž v jednu chvíli na ledě může bruslit nejvýše 50 návštěvníků. S pátečním přechodem na čtvrtý stupeň se však situace mění. Podle vládních opatřeních by totiž na venkovních a vnitřních akcích mohlo být nanejvýš šest lidí, což by bruslení v Podbořanech a Teplicích značně omezovalo.

Provozovatelé venkovních kluzišť ale zatím sami ještě pořádně neví, v jakém počtu bruslení od pátku bude. „Zažádali jsme si o výjimku a teď čekáme, jestli ji dostaneme. Když ne, budeme se muset řídit podle vládního opatření, a to šest osob. Moudřejší ale budeme až v pátek,“ zní z teplické ICE ARENY. V Teplicích se tak návštěvníci nemusí bát, že by o možnost bruslení pod širým nebem přišli úplně, jelikož provozovatelé plánují provoz zachovat i při případném snížení počtu návštěvníků.

Pokud si však chcete zabruslit a nechcete čekat, zda vás náhodou limit šesti osob nezadrží, vyrazte na led ještě dnes. Teplickou ICE ARENU můžete ve středu a ve čtvrtek navštívit během třech bloků, a to v následujícím časovém rozmezí: 8:30-14:00 hod., 14:45-18:00 hod.,18:30-21:00 hod. Cena vstupného za jeden blok činí 50 korun. V Podbořanech si můžete zabruslit v době od 14:00 do 19:00 hodin, přičemž cena vstupného je shodná jako v Teplicích. A pokud nemáte své vlastní brusle, nezoufejte. V obou areálech si je totiž za 50 korun můžete vypůjčit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru